Tyhjiötuomion klaani
Tähtitiede
Tyhjiöturmion klaani hallitsee seitsämää tähtijärjestelmää
Huomio nimistöstä
Kotkasiiven suvun kohteliaasta pyynnöstä matriarkka Tulisilmä muutti tähtijärjestelmien vanhat Rohikarin kieliset nimet selkokielisiksi. Tämä on aiheuttanut paljon kitkaa muiden Nizhragien kanssa joiden mielestä kaikkien taivaankappaleiden nimet voivat olla vain ja ainoastaan Rohikariksi. Alla on anneetu suluissa Rohikirin kieliset nimet, joita käytetään yhä klaanin ulkopuolella.
Taivaankori (Rolmalque)
Klaanin päämaailma sijaitsee kaksoistähtijärjestelmässä. Päätähti on G0 sarjan tähti jota kiertää M8 spektrin punainen kääpiö 68 astronomisen yksikön päässä. Ne kiertävät yteistä keskipistettä joka sijaitsee hieman päätähden ulkopuolella.
Bambuniemi (Miequkan)
Bambuniemi on pieni planeetta joka kiertää systeemikeskipistettä puolen astronomisen yksikön päässä. Tämä tuo sen 0.4-0.6 AU:n päähän suuremasta tähdestä. Siellä on muutama varsin suuri kupu joissa
Taivaankori (Rolmalque)
Kun
Tekeli
Taivaakoria kiertää
Sadavaan
Myös systeemin toista tähteä kiertää planeetta, varsin lähellä tosin. Sen nimi on Sadavaan ja siellä ei ole tunnettua asutusta.
Jääsumu (Fragethra)
Jääsumun asema
Ystävyys (Gethira)
Ystäväyyden järjestelmää hallitsee Rakkauden ja suvaitsevaisuuden muotihuone joka toimittaa vaatteita ja taidetta kaikkialle Nizhragien avaruuteen. Systeemin asutus on keskittynyt Kaunotar nimisen kaasujättiläisen ympärille. Keskustähti on melko standardia K7V spektriä, hivenen kylmempi kuin useimpien asutettujen systeemien keskustähdet mutta ei ratkaisevissa määrin.
Kaunotar
Kaunotar on kaasujättiläinen joka kiertää keskustähteä 0,23 astronomisen yksikön päässä. Sillä on muutamia pienempiä kuita ja yksi varsin suuri kuu, Ystävyys (Gethira). Kyseessä on ilmeisestikkin pienplaneetta kauempaa tähtijärjestelmästä jonka Kaunotar on kaapannut mukaansa.
Ystävyys (Gethira)
Suurin osa järjestelmän asukkaista asuu Ystävyys nimisellä kuulla. Ystävyyden kiertorata on hieman eksentrinen, ja tähden painovoima lisää eksentrrisyyttä jatkuvasti, laskelmien mukaan noin miljoonan vuoden kuluttua Ystävyyden rata tuo sen niin lähelle Kaunotarta että se osuu Kaunottaren kaasukehään ja uppoaa sinne.
Gerthana
Gerthana on pienehkö maailma systeemin perukoilla. Sen tärkein tehtävä on tuottaa vettä ja hiilivetyjä muotihuoneelle. Ilmakehä koostuu typestä ja hiilidioksidista ja muutamasta muusta alkuaineesta, ilmanpaine on 0,25 ilmakehää. Koska painovoima on sangen matala on ilmakehä suhteettoman korkea, huomattavaa ilmanvastusta alkaa ilmestymään jo 120 kilometrin korkeudessa. Maailma on varsin höttöinen, vaikka sen halkaisija on 6720 kilometriä mutta sen massa on vain 0,053 maapallon massaa. Kolmensadan kilometrin korkuiselle radalle päästään hyvin anteliaalla 850 metrin sekunttinopeudella. Pyörähdysaika on 34 tuntia ja Gerthanasynkroninen rata on noin 20,000 kilometrin korkeudessa.

Planeetan tärkein maamerkki on tähdentuijottajan louhos jossa sijaitsee 10,5 kilometriä pitkä avaruuskanuuna jolla ammutaan valtavia jääkimpaleita kiertoradalle. Työntövoiman antavat lukuisat peilit joilla auringon, varsin heikko, säteily saadaan fokusoitua tiukaksi säteeksi joka höyrystää osasn jäästä ja syntyvä höyrypaine kiihdyttää loppuammusta. Tämä riittää nostamaan jääkimpaleet 300 kilometrin korkeuteen missä niiden perässä leva pieni työntömoottori pystyy pyöristämään kiertoradan, ja telakoimaan jääklöntin suureen aurinkopurjeella liikuvaan robottialukseen joka vie sen muualle systeemiin. Koska systeemissä asuu yhteensä noin 360 miljoonaa Nizhragia ja kierrätysjärjestelmät toimivat vain 99,9% teholla tarvitaan joka päivä 36 tuhatta kuutiometriä vettä vuorokaudessa. Kanuunan kaliiberi on noin 5 metriä ja ammuksen hyötykuorman pituus noin 25 metriä jolloin jokainen laukaus toimittaa viisisataa kuutiota jäätä kiertoradalle.
Rautaranka (Rohtigheh)
Syteemissä ei ole elinkelpoisia planeettoja mutta sinne on rakennettu useita kaivoksia ja teollisuuslaitoksia
Mustasatama (Rohfreporhe)
Alunperin mustasatama oli Sithrakia palvovien avaruusrosvojen kotimaailma mutta
Länsipuu (Gehquefra)
Tähtijärjestelmä kiertää K8 spektrin tähteä.
Taivaan odotus
Taivaan odotus on ensimmäinen planeetta
Länsipuu
Länsipuu on pienehkö planeetta joka kiertää tähteään 0,36 AU:n etäisyydellä. Ohut ilmakehä ja suhteellinen etäisyys tähdestä tarkoittaa että planeettaa suhteellisen kylmä.
Heaptu
Länsipuun järjestelmässä sijaitsee myös kaasujättiläinen Heaptu. Se oli alun perin tärkeä He-3 lähde Iskevän herran klaanille mutta kun Tyhjiötuomion klaani valtasi järjestelmän He-3 kysyntä laski huomattavasti sillä Tyhjiöturmion klaanilla oli huomattavaa tuotantoa Kaunottarella (Gethira).

Tärkein maamerkki (kaasumerkki?) Heaptulla on massiivinen kiertoratahissi jolla voi rahdata Heliumia kaasukehän yläosista geostationääriselle kiertoradalle. Vaikka Heptu onkin suhteellisen pieni kaasujättiläinen ja sillä on varsin lyhyt vuorokausi ei orbitaalitornia siltikään voitu rakentaa nanohiiliputkista, vaan se vaati magneettimateriaa rakenteeseensa.

Hissin alapäässä on Kivijalan asema joka leijjuu tyhjiöpallojen avulla ilmakehössö. Tyhjiöpallot ovat, kuten nimestä voi päätellä, valtavia palloja joiden sisällä on (suhteellinen) tyhjiö. Tämä antaa pallolle hyvän nosteen missä tahansa kaasukehässä. Kivijalan asema toimii telakointiasemana robotti-ilmalaivoille jotka keräävät heliumia ilmakehästä ja erottelee sen isotoopeittain. Kun robotti-ilmalaiva on kerännyt tankkinsa täyteen se palaa Kivijalan asemalle ja tyhjentää tankkinsa. Asema toimii myös ilmalaivojen huoltokeskuksena.

Hissin yläpäässä on Katonharjan asema joka on varin normaali kymmenen kilometrin rengasasema joka on yhteydessä varsin laajaan avaruustelakkaan sekä orbitaalihissin yläpäähän.

Tätä nykyä asema on vain laivaston käytössä. Vain pieni osa Katonharjan asemaa on avoinna siviileille, hieman suurempi osa puolustusvoimien alihankkijoille. Asema on tosin varsin suuri, ottaen huomioon Tyhjiötuomion laivaston koon. Telakalle mahtuu koko laivasto sekä päälle vielä muutama rahtialus.
Kaunis parantaja (Tragulfre)
Kappale.
Klaanin historia
Tyhjiöturmion klaani on asuttanut mustana avaruutena tunnettua pienehköä pimeää tähtisumua tuhansien vuosien ajan.
Esihistoria
Ensimmäiset Nizhragit saapuivat alueelle noin 5000 vuotta sitten. Jäätuulen asema oli jo silloin alueella, mutta sen rakentajista ei ollut mitään havaintoa.
Klaanin perustaminen
Jokisilmien klaani heikkeni kunnes noin 3000 vuotta sitten he kontrolloivat enää jäätuulen asemaa. Silloin he päättivät liittyä yhteen kotkansiiven, valkojoen ja kivikasvon sukujen sekä aurinkolentäjien maatalouskollektiivin kanssa ja he muodostivat tyhjiöturmion klaanin.
Tulisilmän vallankaappaus
Seitsämänkymmentä vuotta sitten käyty sota ihmiskuntaa vastaan nosti nuoren erikoisjoukkojen upseerin, Tulisilmän suureen kansansuosioon. Palattuaan sodasta hän siirtyi politiikkaan. Vuosituhansien aikana senaatti oli korruptoitunut varsin pahasti ja kansan mitta alkoi olla täysi. Aluksi Jokisilmän suku koetti käyttää Tulisilmää oman valtansa pönkittämiseen, ja uusia lakeja esitettiin. Pian senaatti huomasi että suurin osa heidän vallastaan oli hävinnyt.
Valtionhallinto
Matriarkka
Klaanin nykyinen matriarkka
Armeija
Armeija koostuu 25 legioonasta, tai 6 tason yksiköstä. Kaikki ovat varustettu pintaliitäjäpanssareilla joten mobiliteetti on huomattava, lisäksi jokaisella osastolla on oma sisäinen tähtienvälinen kuljetuskapasiteetti. Kiertoradalle nostamiseen tosin menee melko kauan sillä legioonat on optimoitu pudotusoperaatioihin, pintaliitopanssarivaunut voi pudottaa muutaman dasan kilometrin korkeudesta mutta ne eivät voi nousta sinne itsenäisesti. Tällä hetkellä suurin osa legioonista on taistelemassa Iskevän herran klaania vastaan.
Laivasto
Laivastoon kuuluu 4 tukialusta, 2 taistelulaivaa joiden mukana yleensä pörrää taisteluristeilijä ja kuusi hävittäjälaivaa. Taistelulaivaosastoissa on taisteluristeilijän sijaan kevyt lentotukialus. Taisteluosaston voimaa projisoi joko 125 tai 25 avaruushävittäjää, riippuen onko kyseessä taistelulaiva vaiko tukialus osasto.

Näiden lisäksi laivastoon kuuluu 6 partio-osastoa jotka koostuvat risteilijästä ja viidestä fregatista, jotka partioivat klaanin avaruutta pareittain.
Kansalliskaarti
Virallisen armeijan lisäksi klaanilla on kansalliskaarti, joka koostuu asevelvollisista klaanilaisista. Heidän varustuksensa on huomattavsti halvempaa kuin legioonilla, jalkaväki liikkuu kuorma-autoilla mutta heillä on myös telaketjullisia panssarivaunuja tukemassa toimintaa. Yleensä panssariosaston on koottu yhteen ja ne toimivat liikkuvana reservinä planeetalla mille ne on sijoitettu.

Myös Lähi kiertoradan ja ilmakehävoimat ovat kansalliskaartin alle. Jokaisessa systeemissä on ainakin yksi puolustusasema jolle on sijoitettuna 25 avaruushävittäjää ja viisi partiokutteria.
Muut voimatekijät
Jokisilmän suku
Jokisilmän suku on vanha ja konservatiivinen suku. Alunperin Jäätuulen asemaa ja sen ympäristöä asutti Jäätuulen klaani mutta kun jäähuoneen klaanin vaikutusvalta heikkeni joutui se muodostamaan uuden klaanin muiden alueen voimatekijöiden kanssa. Jokisilmä on varsin konservatiivinen klaani ja he pysyttelivät tehokkaasti vallan kahvoissa aina tulisilmän vallankaappaukseen asti. Vallankaappauksen jälkeen suvun vaikutusvalta on tasaisesti laskennut.
Kotkansiiven suku
Kotkansiivet ovat aina kannattaneet klaanin itsenäisyyttä, jota puolustetaan vahvojen asevoimien avulla. Suvun politiikka on ollut yllättävänkin konsistenttia vuosisatojen varrella.
Valkojoen suku
Valkojoen suku on pyrkinyt olemaan mahdollisimman omavarainen. Heillä on maaomistuksia lähes jokaisella planeetalla, mutta mikään niistä ei ole kovinkaan pitkälle kehittynyt. Kerrotaan että klaanin matriarkka olisi ollut sama Nizhrag jo 3000 vuotta mutta teknologia mikä tämän mahdollistaa ei ole tunnettu.
Kivikasvojen teknologiakollektiivi
Kivikasvot asuttavat lähinnä Taivaankorin maailman kuuta, Tekeliä. He ovat pääasiassa vastuussa klaanin laivojen rakentamisesta. Klaanin matriarkka, ja tärkeimmät johtajat on teknologisesti paranneltu, ja koska matriarkka itse on jo tuhansien vuosien ikäinen lienee epätodennäköistä että hänessä olisi enää mitään biologisia osia hengissä.
Aurinkolentäjien maatalouskollektiivi
Aurinkolentäjät keskittyvä lähinnä maatalouteen ja he tuottavatkin suuren osan klaanin ruokatarpeista. He ovat varsin liberaali ja rauhanomainen suku jotka haluaisivat vain tulla toimeen muun galaksin kanssa.
Rakkauden ja suvaitsevaisuuden muotihuone
Rakkauden ja suvaitsevaisuuden muotihuone on kuuluisa halki Nizhragien avaruuden. He ovat keskittyneet Ystävyyden järjestelmään missä heidän vaatetehtaansa sijaitsevat. Vierailijat pääsevät tutustumaan heidän iloisiin ja ystävällisiin tehtaanmyymälöihin Kaunotarta kiertävällä Ystävyyden kuulla jonka etelä ja pohjoisnavoilla sijaitsevat suuren ostoskeskukset. Muualle systeemiin ei vieraita päästetä sillä yritys haluaa varjella liikesalaisuuksiaan utelevilta silmiltä, uusien muotiluomusten vuotaminen voisi tietää jopa miljoonien kultarahojen menetyksiä.
Uskonnot
Qrellin pantheon
Qrellin pantheon on alkuperäinen usko joka on myöhemmin kehittynyt Viherturkin kirkoksi ja Punaviitan harhaopiksi. Vain pieni osa Qrellin pantheonia on vakuuttunut siitä ettei Viherturkki ollut Purppurapilven siittämä. Kuitenkin sekä Viherturkin että Punaviitan seuraajat uskovat Qrellin luomismyyttiin ja jumaliin.
Luomismyytti
Alun perin olivat muinaiset titaanit jotka muodostuivat alkukaaoksesta ne tanssivat muodostuvien tähtien ympärillä ja soittivat hulluuden musiikkia. Eräänä päivänä titaani Rougar keksi uuden sävelen, järjestyksen. Kun Rougar soitti tämän sävelen muodostui ensimmäinen jumala Qrell. Aluksi Qrell oli kaikkien titaanien kiusaama ja pilkkaama rääpäle mutta toisin kuin titaanit, Qrell kykeni muodostamaan suunitelmia ja toteuttamaan niitä. Yksin Qrell ei kuitenkaan pystynyt tekemään mitään, mutta eräänä päivänä hän kohtasi Moninaisen purppurapilven, rajojen titaanin, titaaneista ensimmäisen joka oli muodostunut heti alkuräjähdyksen jälkeen ennen ensimmäisiä atomeita. Purppurapilvi halusi olla ainoa titaani ja Qrell halusi kostaa kokemansa kärsimyksen titaaneille.

Qrell ja purppurapilvi yhtyivät ja Qrell synnytti ensimmäisen lapsensa painovoiman. Painovoima sitoi tanssivat titaani yhteen ja siitä lähtien ne ovat tanssineet piirissä planeettoina, tähtinä ja galakseina. Synnytys oli kuitenkin vaikea ja Qrell kuoli komplikaatioihin, hänen mätänevä ruumiinsa on se mistä elektromagneettinen voima saa alkunsa. Purpurapilvi vetäytyi surussaan itseensä ja hän on heikko ja vahva ydinvoima.

Lukemattomat vuodet kuluivat ja titaanit itkivät menetettyä vapauttaan. Näistä kyynelistä syntyivät ensimmäiset kasvit ja eläimet. Lopulta eräs titaani sai luotua ikuisen kylmyyden lapset.

Ikuisusen kylmyyden lapset olivat ensimmäiset jumalat ja heillä oli mahtavia voimia. Ne pystyivät muokkaamaan kaikkea materiaa pelkillä ajatuksillaan ja siirtymään minne tahansa avaruudessa ja ne näkivät kaiken mitä tapahtui. He olivat ensimmäiset jotka pääsivät pakenemaan painovoiman syleilystä ja he levittäytyivät kosmokseen. Tänä päivänä ainoa muisto heistä on valtava Jääsumun asema.

Vuosimiljoonia kului hiljaisuudessa kunnes
Viherturkin kirkko
Viherturkki syntyi noin kaksi ja puolituhatta vuotta sitten köyhälle äidille. Hänen nuoruutensa kului
Punaviitan harhaoppi
Punaviitta oli yksi Viherturkin opetuslapsista.
Heinäpäivä saarna
Suurin osa eroista Punaviitan ja Viherturkin seuraajien välillä keskittyy niinsanottuun heinäpäivän saarnaan jonka, tarinoiden mukaan, profeetta Viherturkki piti ennen mellakkaa jonka aikana Qrellin papisto murhasi Viherturkin.

Viherturkki nousi puhujan korokkeelle ja nauroi katketakseen. Väkijoukko ihmetteli profeettaa joka rauhoittui. Profeeta alkoi julistamaan että heinäpäivä olisi uusi pyhä päivä ja silloin ei saa tehdä työtä vaan se pitää pyhittää päihteitten käyttöön, puolison hakkaamiseen ja naapureiden talon polttamiseen. Myös kovaa rockenroll musiikkia on hyvä nauttia. Oikeanlainen sivistys oli se että jos joku vie sinulta silmän, niin silmän viejä oli velkaa kaksi jalkaa.
Sitharakin palvojat
Sithrak on kuollut jumala jonka palvojat uskovat että hän herää henkiin kun hänelle on uhrattu 232 älyllistä olentoa. Nykyisellään vain kuolemaan tuomittuja vankeja sekä vapaaehoisia sopii uhrata rauhan aikana mutta sodassa kaikki Sihrakin palvojien surmaamat ja tietysti palvojat itse lasketaan uhreiksi.
Ilon kirkko
Ilmon kirkko opettaa että elämä on nauttimista varten ja kaiken toiminnan tulisi suunnata ilon ja nautinnon maksimointiin. Tietysti oman ilon etsiminen ei saa vähentää muiden älyllisten olentojen iloa, ainakaan suuremmassa määrin kuin teko tuottaa iloa tekijälleen.
Voiman tasapaino
Eri osat klaania omistavat erilaisia määriä resursseja ja vaikutusvaltaa. Alla on taulukko josta voi katsella niiden resursseja sekä voimatekijöiden välisiä suhteita.

VoimatekijäRes-
urssit
Vaikutus-
valta
Suhde
Matri-
arkkaan
Suhde
Joki-
silmän
sukuun
Suhde
Kotkan-
siiven
sukuun
Suhde
Valko-
joen
sukuun
Suhde
Kivi-
kasvojen
kollek-
tiiviin
Suhde
Aurinko-
lentäjien
kollek-
tiiviin
Suhde
Rakkauden
muoti
huoneeseen
UskontoSuhde sotaan
Matriarkka1010Kuesttivat aluksen kanssaLiittolainenNeutraaliNeutraaliEpäileväVahvoja epäilyjäViherturkkiIskevän herran perkeleet, nuo ikiaikaiset vihollisemme ovat Kultaisen kuningattaren puolella joten me olemme häntä vastaan!
Jokisilmä75Pidättivät suvun päänEpäileväEpäileväEpäileväNeutraaliNeutraaliQrellPitää pitää huoli siitä ettei Iskevän herran klaani pysty enää viemään meiltä maailmoja.
Kotkansiipi48EpäileväNeutraaliNeutraaliHaluavat aluksenNeutraaliNeutraaliViherturkkiSota on kaunis, mielien ja kehojen koitos.
Valkojoki77EpäileväNeutraaliNeutraaliNeutraaliNeutraaliNeutraaliViherturkkiSota vaarantaa olemassaolon, kannattaisi elää omassa rauhassa, Iskevä herra ei kuitenkaan ollut aktiivinen uska klaanillemme.
Kivikasvo68EpäileväNeutraaliMaksakaa velkanneNeutraaliNeutraaliNeutraaliUskonnotonSota on mainio bisens.
Aurinkilentäjä86EpäileväNeutraaliNeutraaliNeutraaliNeutraaliRauhankumppaniIlon kirkkoSota aiheuttaa huonoja henkiaaltoja.
Rakkauden ja
suvaitsevaisuuden
muotihuone
75EpäileväNeutraaliNeutraaliNeutraaliNeutraaliRauhankumppaniUskonnotonSota on huonoa bisnekselle.