Historia
Uusi amerikkalainen vuosisata
1997 - Project for new american century perustetaan. Järjestö tulee ohjaamaan ihmiskunnan suuntaa seuraavan kahdensadan vuoden ajan.

2001 - PNAC saa paljon sananvaltaa kun joukko terroristeja lentää matkustajakoneilla World trade centeriin ja pentagoniin. Uusia lakeja ja ulkopolitiikkaa ruvetaan ajamaan kohti PNAC:n suuria suunitelmia.

2015 - Öljyntuotanto alkaa tuntuvasti vähenemään ja samalla öljyn hinta nousee. Yhdysvallat kontrolloi suurta osaa jäljellä olevista öljyvaroista erinnäisten vapautussotien ja valtionjohdon vaihdosten takia. Suurin osa maailmaa päätyy raskaaseen lamaan mutta koska yhdysvallat kontrolloi suurinta osaa jäljelläolevasta öljystä pystyvät he ensimmäisenä kehittelemään vaihtoehtoisia energianlähteitä.

2016 - Japanin suurimat yhtiöt yhdistyvät Ginza trading limited yhtiöksi. Ginza ltd saa paljon arvostusta kun se lährs yksinään nostaa Japanin suuremman laman kourista, skeptikot tosin huomauttavat että nousu johtui lähinnä siitä että yhtiöllä ei ollut kilpailijoita.

2020-luku - Kiinan ja EU nousevat lamakaudesta mutta eivät saa kurottua umpeen Yhdysvaltojen etumatkaa. Suurin osa maailman viihdetuotannosta on siirtynyt Advanced Techno-Visual media yhtiön haltuun. ATV-media tuottaa tiukkoihin normeihin perustuvaa viihdettä joka on soveliasta koko perheelle kaikkialla maailmassa. Massaviihde tuhoaa paljon paikalliskulttuuria ja Copyright lobby tekee omakustanteiden julkaisemisesta lähes mahdotonta.

2032 - YK järjestää itsensä uudelleen. Tarkoituksena parantaa kansainvälistä yhteistyötä rikollisuuden torjunnassa ja uusien teknologioiden tuomisessa kehitysmaille. Uudistusten tulos on hyvin yllättävä, ne tekevät YK:sta toimivan organisaation. Vastalauseena kopiosuojalakien matalasta prioriteetistä kansainvälisessä oikeudessa ja muutaman muun seikan takia Yhdysvallat eroaa YK:sta

2045 - Ensimmäinen pysyvä asutus kuussa on Ginza ltd:in kaivostukikohta Tsukimachi, pian myös Kiinan avaruushallinto, ESA ja NASA perustavat omat tukikohtansa, nämä ovat valtioiden ylläpitämiä tukikohtia joiden pääasiallinen tarkoitus on tutkimus.

2045 - Mosovan yliopistossa tutkimusryhmä joka on tutkinut avaruuden kaarutumista ja kvanttivaahtoa saa aikaan materian siirtymisen kahden pisteen välillä valoa nopeammin. Varsin nopeasti teoriasta tehdän käytännön sovellus ja ensimmäinen Linear displacement systemiä, LDS:iä liikkumiseen käyttävä alus valmistuu vuonna 2048

2050-luku - Aurinkokunnan hyötykäyttö lisääntyy, LDS:in avulla alukset pystyvät liikkumaan nopeudella joka on jopa prosentin valonnopeudesta ja suurin osa aurinkokuntaa on vain muutaman vuorokauden matkan päässä. Tähtiin ei vielä päästä mutta tutkimus nopeamman LDS ajon kehittämiseksi jatkuu.

2061 - USSC Dynamic katoaa neitsytmatkallaan Uranukseen. Sen viimeinen telemetrialähetys herättää hämmennystä tutkijoissa.

2066 - USS Dynamicin hätäviesti saapuu maapallolle. Yhdysvaltojen oma tutkimusryhmä ei ole saanut selkoa viesteistä joten koko ihmiskunta yhdistää voimavaransa massiiviseen pelastusoperaatioon.

2069 - Koko ihmiskunnan yhteinen pelastusoperaatio USS Dynamicin pelastamiseksi. Viimeiseksi rajaseuduksi nimetty alus suorittaa ensimmäisen hallitun tähtienvällisen hypyn ja saapuu lähelle USS Dynamicin hylkyä. USS Dynamicin 32 henkisestä miehistöstä on vain viisi henkiinjäänyttä, suurin osa kuoli tähtienvälisen hypyn luomaan mikroaaltosäteilyyn. Selviytyjät ovat varsin heikossa kunnossa mutta toipuvat kyllä.

2070-luku - Dynamicin hylyn tutkimukset johtavat hyppytekniikan kehittymiseen. Aluksen LDS käämiä voidaan käyttää poimimaan kvanttivaahdosta alkeismadonreikä ja vetämään alus sen läpi. Suurin osa alkeismadonreistä on noin viiden valovuoden pituisia ja niiden välillä ei havaita aikasiirtymiä. Tämä mahdollistaa tähtienvälisen matkaamisen. Koska kaikki alkeismadonreiät ovat syntyneet samalla hetkellä alkuräjähdyksen hetkellä on keinotekoisten madonreikien luominen mahdotonta, samoin kuin aikamatkustus madonreikien kautta.

2081 - Ensimmäinen kolonisaatioalus saapuu Alpha Centaurin systeemiin ja nimeää sieltä löytyneen elämää ylläpitävän maailman Terra Novaksi. Muualtakin lähiavaruudesta löydetään asuttavia maailmoita ja ihmiskunta alkaa hitaan mutta varman levittäytymisen tähtiin.

2085 - YK antaa päätöslauselman asuttavien maailmojen jakamisesta. Löytäjällä on etuoikeus maailmaan ja hän voi myydä oikeudet kohtuulliseen hintaan. Samalla pääetään että vaaralliset meemiplekksit on hyvä karkoittaa aurinkokunnan ulkopuolelle. Lisäksi säädetään lait joiden mukaan kaikenlainen ihmisten geenien manipulointi on kielettyä aurinkokunnan alueella.

2087 - Kaksi menestyvintä radikaalisiirtokuntaa perustetaan. Pankthurstin avaruussiirtokunta perustaa Vapaiden amatsonien maailman, planeetta on tarkoitettu vain naisille. Toinen on samaan aikaan hyvin lähelle perustettu Neljäs valtakunta. Saksan liittotasavalta uhkaa neljättä valtakuntaa kaikella ikävällä ja koko Bundesraumwaffella jos ne ottavat nimekseen Neue Deutchland. Epävirallisesti kuitenkin nimi tulee käyttöön.

2092 - Orbitaalitorni rakennetaan Equadorin Quittoon. Rakennelma on hissi joka pystyy nostamaan ihmisiä ja lastia pinnalta kiertoradalle. Tämä avaa avaruuden massoille ja siirtokuntia perustetaan useisiin maailmoihin.

2094 - EU:n tutkimusalus löytää Gamma Crucista kiertävän elinkelpoisen planeetan. Planeetta kiertää Gamma Cruxista kiertävän valkoisen kääpiön L5 pisteessä ja se on varsin elinkelpoinen maailma, asutus aloitetaan välittömästi. Maailmaan muuttaa idealisteja, runoilijoita ja lauma byrokraatteja "pitämään yllä Eurooppalaista hallintoa" pahat kielet väittävät että byrokraatit vain karkoitettiin maailmaan jotta he eivät enää olisi EU:n kiusana. Orbitaalitorini auttaa uuden maailman kansoittamisessa ja pian väestö onkin jo varsin runsas.

2098 - Uusien maailmojen jakotapa johtaa ristiriitaan Yhdysvaltojen ja YK:n välissä, 12.09.2098 ristiriidat kärjistyvät äärimmilleen ja kolmas maailmansota alkaa. Kiina menettää suuriman osan ydiniskukapasiteetistaan kun Japanin itsepuolustusvoimat vaihtavat puolta vankasta YK:n kannattajasta Amerikan leiriin. Yhdysvaltojen merijalkaväki tekee maailman ensimmäisen avaruudesta tapahtuvan hyökkäyksen Moskovaan tuhotakseen Venäjän ydinaseiden komentoketjun. Hyökkäys menee erittäin heikosti mutta jää arvoitukseksi miksei venäjän presidentti laukaissut ydinaseita. Venäjän ja Kiinan kaaduttua EU ei halua jatkaa taistelua vaan päättää liityä Amerikan blokkiin rauhanomaisesti.

2099 - Vaikka vielä joissain maapallon kolkissa taistellaan julistetaan 31.12.2099 Amerikan yhdysvallat lakkautetuksi ja sen tilalle perustetaan yhdistyneiden maailmojen federaatio, YMF. Suurin osa Amerikan siirtokunnista ja muutama muu siirtokunta liittyy YMF:oon mutta suurin osa maailmoista julistautuu itsenäisiksi.
Yhdistyneiden maailmojen federaatio
Ensimmäistä kertaa historiassa koko maapallo oli yhden hallituksen alla. YMF ei kuitenkaan ollut tyytyväinen sillä ihmisiä eli siirtokunnissa heidän vaikutusvaltansa ulkopuolella. YMF oli kristilliskonservatiivinen hallinto joka halusi tehdä koko ihmiskunnasta omien mielikuviensa mukaisen.

2100 - Gacruxin siirtolaiset huomaavat että heidän kotimaailmansa kiertorata on huomattavan elliptinen, tämä aiheuttaa maailmaan huomattaat vuodenajan vaihtelut sen 20 vuotta kestävän vuoden aikana. Koska maapallolla on kriisi käynnissä ei sieltä odoteta tukea vaan Gacrux joutuu itse ratkaisemaan ongelmansa. He lähettävät oman siirtokuntansa läheiseen tähteen jonka ympärillä on asumiskelpoinen maailma, tämä maailma nimetään Uudeksi aluksi ja Gacrux muodostaa se kanssa ensimmäisen maanulkoisen tähtienvälisen valtion joka nimetään kotitähtensä mukaan Etelänristin tasavallaksi. (huhupuheet että nimi olisi otettu Valery Bryusovin novellin epäonnistuneesta valtiosta kiistetään, se että valtion pääkaupunki nimettiin Zvezdnyksi on vain yhteensattumaa)

2103 - Viimeisetkin vastarintapesäkkeet maapallolla taltutetaan ja uusi rauhan kausi alkaa maapallolla. Siirtokunnissa jatkuu itsenäistymiskehitys. Maapallolta saapuvat pakolaiset asuttavat Gacruxin lähellä sijainneen maailman ja nimeävät sen uudeksi Brasiliaksi, koska pakolaisilla on hyvin vähän infrastruktuuria mukanaan liittyy maailma Etelänristin tasavaltaan.

2111 - Ensimmäinen todellinen tähtienvälinen sota. Vastauksena kolmen kauppalaivan takavarikointiin Yhdistyneiden maailmojen federaatio lähettää sotavoimansa 61 Cygni systeemiin. Systeemissä on kolme asutettua maailmaa, Uusi Rotterdam, operaation piti olla nopea ja yksinkertainen mutta YMF:n joukot kohtaavat voimakasta vastarintaa Uuden Rotterdamin vuorilla, osasyynä on se ettei taisteluoperaatioon saatu tarpeeksi raskaita ajoneuvoja mukaan. Lisäksi kun ainoa panssaroitu yksikkö saavuttaa kyseenalaista mainetta jyräämällä paikallisen lastentarhan tilaa YMF:n esikunta uudenlaisen taisteluajoneuvon Armscore yhtiöltä.

2120 - Aurinkokounnasta ja maapallolta saapuu uusi asutusaalto Etelänristin tasavaltaan. YMF:n hallintoon kyllästyneet ryhmät perustavat kaksi utopistista valtiota, Turingin maailmassa kansalaiset luovat massiivisen automatisoidun hallintotietojärjestelmän jolle annetaan suurin osa valtion hallinnosta. Velhomaailmassa taasse asukkaat kieltävät kaiken teknologian mikä maapallolla kehiteltiin 1500-luvun jälkeen sekä ruutiaseet.

2123 - Armscore esittelee ensimmäiset taistelukävelijät. Vaikka niiden hyöty taistelukentällä on jokseenkin kyseenalainen on niillä suuri vaikutus kotirintaman moraaliin. Valtavat rautajättiläiset tuovat rauhaa ja demokratiaa tähtiin.

2134 - Armscore esittelee ensimmäiset taistelukävelijät. Vaikka niiden hyöty taistelukentällä on jokseenkin kyseenalainen on niillä suuri vaikutus kotirintaman moraaliin. Valtavat rautajättiläiset tuovat rauhaa ja demokratiaa tähtiin.

2141 - Toivon säätiö perustetaan. Se on hyväntekeväisyysjärjestö joka auttaa pulaan joutuneita ihmisiä kaikkialla avaruudessa. He tukevat etenkin yksityisiä tutkimusmatkailijoita. Heillä on myös pieni palkkasoturiosasto joka saa mainetta useissa panttivankitapauksissa.

2103 - Alfa Kentaurin sota. YMF siirtää katseensa Alpha Kentauriin joka on onnistunut pitämään itsensä itsenäisenä tähän asti. Sota alkoi kun "joukko terroristeja" hyökkäsi Landoverin baptistikirkon lähetyssaarnaajien kimppuun. YMF on oppinut useimpien muiden maailmoiden valtauksessa että sen taistelukävelijät ja voimahaarniskajoukot ovat erinomaisia aseita asutuskeskuksen puhdistamiseksi "terroristeista". Kentaurilla kuitenkin on jonkinlainen armeija ja taistelukävelijöiden huono liikkuvuus, etenkin kun verrataan Kentaurin asevoimien ilmatyynypanssarivaunuihin. YMF kärsii suuria tappioita kentällä mutta lopulta Alpha Kentauri joutuu antautumaan. Kovin yllätys kuitenkin tulee kun YMF yrittää valloittaa kukkulaa 349 harvaan asutetulla itäsiellä mantereella. He kohtaavaat geneettisesti paranneltuja joukkoja jotka on oletettavasti kasvatettu altaissa sotaa varten. Geneettinen Jalkaväki osoittautuu erittäin tehokkaaksi yksiköksi, YMF:n tiedustelu ei kuitenkaan löydä tarpeeksi editynyttä geenilaboratoriota Alpha Kentaurista joten oletettavasti ne on luonut jokin kolmas taho, suurin osa epäilyistä kohdistuu Etelänristin tasavaltaan.

2210-luku - Orionin suunasta alkaa kuulumaan kummia. Avaruuden kaivosmiehet ja tutkimusmatkailijat alkavat raportoimaan tuntemattomista aluksista. Eräs asteroidikaivosmies jopa kertoo että olisi pääsyt valtavaan, kymmenien kilometrien kokoiseen alukseen jossa karvaiset humanoidit ottivat hänet vastaan ja opettivat hänelle kieltään. YMF:n virallinen kanta on että nämä kohtaamiset ovat vain liian kauan yksin avaruudessa olleiden ihmisten mielikuvituksen tuotteita.

Nizhragsota
YMF oli hajoamisen partaalla enne sotaa. Ihmiset eivät halunneet elää samojen lakien alla ellei ollut pakko, jotkut olivatkin puhuneet että ihmiset tarvivat yhteistä vihollista jotta he voisivat pysyä yhtenäisinä. Nizhragit olivat hyvä vihollinen, vieraita mutta kuitenkin riittävän ihmisenkaltaisia että ne oli helppo nähdä uhkana.

27.6.2223 - Tuntematton alus hyökkää Blackjack nimiseen siirtokuntaan. Siirtokunnassa asui noin 1200 Kristittyä siirtolaista joista suurin osa kuolee kiertoratapommituksissa. YMF federaation kevyt tukialus UFS Lexington saapuu paikalle juuri kun alus on hyppäämässä pois syteemistä. Lexington lähettää pelastuspartion pinnalle ja lähtee itse seuraamaan hyökkääjää.

2.7.2223 - Lexingtonin takaa-ajo päättyy kun se päätyy ennestään tuntemattomaan aurinkokuntaan. Toisella planeetalla on happipitoinen ilmakehä ja sen kiertoradalla on kolme tuntematonta alusta. Thomas Relington, Lexingtonin kapteeni käskee aluksen hyökkäämään alusten kimppuun, koska miehistöllä on vielä kuvat palaneista lapsista tiukasti mielessä. Kiertoradalla olevat alukset eivät ehdi reagoimaan ja ne tuhotaan nopeasti. Suurin osa aluksen miehistöistä on ilmeisestikkin pinnalla suorittamassa jonkinlaista riittiä. Kapteeni käskee pommittajat kostoiskuun kylvämään napalmia palvontamenoihin. Muutama tunnistamaton hävittäjä nousee ilmaan ja Lexington joutuu vetäytymään.

13.7.2223 - Lexington palaa maapallolle. Raportin saatuaan YMF katsoo olevansa sodassa tuntemattoman avaruusoliorodun kanssa. Oliot yhdistetään nopeasti avaruusmainareiden tarinoihin ja nimetään Nizhrageiksi. Etelänristin tasavalta ja Vapaat amatsonit ilmoittavat etteivät halua sekaantua sotaan, neljäs valtakunta haluaa tukea YMF:ää mutta YMF vuorostaan ei ole kovinkaan kiinostunut heidän tuestaan.

2.8.2223 - YMF aloittaa hyökkäyksen Nizhrageja vastaan. Nizraghit onnistutaan yllättämään ja YMF saa suuria voittoja ja onnistuu selviämään varsin pienillä tappioilla. Hyökkäys etenee usean kuukauden ajan kohtaamatta voimakasta vastarintaa. Marraskuun puolessavälissä sotilastiedustelu paikallistaa maailman jossa suurin osa kaapatuista Nizhrag aluksista on ainakin jossain vaiheessa käynyt.

29.11.2223 - UFS Lexington tekee tiedusteluhypyn Nizhragien oletettuun kotimaailmaan ja löytää raskaasti teollistuneen maailman jossa on hyvin kehittynyt kiertoratainfrastrukstuuri. Tähän asti kaikki Nizhragien siirtokunnat ovat olleet pieniä paimentolaissiirtokuntia, joten tämä maailma oletetaan Nizhragien kotimaailmaksi. Lexington joutuu hyppäämään pois, sen hävittäjät saavuttavat kunniaa torjuessaan vihollisen pomittajien hyökkäykset.

23.12.2223 - DM 2315 tähden komas planeetta valitaan lähtöpaikaksi suurhyökkäykselle oletettuun Nizraghien kotimaailmaan. Paikalle tuodaan ensimmäisen laivaston (40 alusta) lisäksi 8 divisioonaa YMF:n maajoukkoja sekä muutama osasto 4. valtakunnasta ja Rashamonista. Koska kuljetuskapasiteettiia on rajoitetusti joudutaan suurin osa maavoimista majoittamaan planeetalle. Tunnelma maailmassa on innokas, vaikka ihan jouluksi ei kotiin päästäkkään niin sodan oletetaan olevan jo lähes lopussa. Osastolle annetaan nimeksi 1. ihmiskunnan armeijaryhmä.

24.12.2223 - 1. Ihmiskunnan armeijaryhmä on juuri viettämässä joulua kun 140 aluksen Nizhraglaivasto hyppää systeemiin. Laivasto yrittää evakuoida joukkoja planeetan pinnalta mutta pian he joutuvat vetäytymään. Suurin osa 1. ihmiskunnan armeijaryhmän raskaasta kalustosta tuhoutuu hyökkäyksessä. Lisäksi Nizhragit pudottavat planeetalle omia joukkojaan. Nämä joukot ovat selkeästi paremmin koulutettuja ja johdettuja kuin tähän asti kohdatut Nizhragit. Suurin osa Nizhragien laivastosta seuraa YMF:n laivastoa.

7.1.2224 - YMF saa kasattua koko laivastonsa Corvus maailmaan jossa käydään massiivinen avaruustaistelu. Taistelu päätyy tasapeliin ja molemmat laivastot vetäytyvät aurinkokunnan kaasujättiläisten lähistölle. Corvus maailman pinnalla käydään rajuja taisteluita. Nizhragit onnistuvat valtaamaan varsin suuren alueen mutta koska heidän alueensa on vuoriston ympäröimä keskittyy taistelu kahteen solaan.

22.2.2224 - YMF:n sotilastiedustelun raportti vuotaa tiedotusvälineille. Analysoituaan Nizhragien navigointijärjestelmää huomataan että sen nollapiste on Orionin tähtisumun toisella puolella, noin 1500 valovuoden päässä maapallolta. Nopea laskutoimitus osoittaa että Nizhragien 3000 valovuotta halkaisijaltaan oleva alue on huomattavasti suurempi kuin ihmisten 200 valovuotta halkaisijaltaan oleva alue. Presidentti kuitenkin koettaa rauhoitella kansaa muistuttamalla että koska galaksi ei ole 3000 valovuotta paksu ei vihollisen alue ole läheskään niin paljoa suurempi.

27.6.2224 - YMF aloittaa suurhyökkäyksen Nizhrageja vastaan. Tarkoituksena on löytää Nizhrageja jotka haluavat taistella johtajaansa, Kultaista kuningatarta vastaan.

16.8.2224 - YMF:n suurhyökkäys onnistuu valtaamaan maailman mitä kahdeksan kuukautta aikaisemmin luultiin Nizhragien kotimaailmaksi. Maailma osoittautuu kolmijalkaisten olentojen, SggZ'griighien kotimaailmaksi, ihmiset käyttävät hyvin nopeassti nimeä Trilaterit, lyhenteenä trilateraalisesta. Olennoilla on kolme jalkaa joiden päällä on jokseenkin munanmuotoinen ruumis. Noin puolesta välistä ruumiista lähtee kolme kättä joiden päässä on pitkät ja näppärät sormet. Silmät sijaitsevat munan huipulla, suun ympärillä, noin 20 senttisten lonkeroiden päässä. Olennot käyttävät ääntä keskusteluun mutta koska niiden äänihuulet ovat täysin erilaiset kuin ihmisellä on kieli myös sekavaa kolahdusten, sähähdysten ja kilkatusten sekamelskaa. Olennot kykenevät myös puhumaan Nizhragien kieltä, tai tarkemmin Punakynsien klaanin kieltä. He kertovat olevansa Kultaisen kuningattaren vasallirotu ja koska koska kuningatar ei kyennyt suojelemaan vasallejaan laskevat he tuotantoa kaikissa maailmoissaan (yli 300). Tämä valaa uutta usko ihmiskunnan mahdollisuuksista voittaa sota.

23.8.2224 - Nizhragien laivasto palaa Trilaterien maailmaan ja aloittaa taistelun siellä olevaa YMF:n laivastoa vastaan. Taistely päätyy tasapeliin ja ihmiskunta pitää maailman omanaan. Trilaterit alkavat rakentamaan aseita ja aluksia ihmiskunnalle. Northampton luokan fregatit, joiden suunnittelussa on käytetty koko ihmiskunnan parhaita saavutuksia, ovat etusijalla ja Trilaterit asentavat niihin Nizhragien käyttämiä järjestelmiä.

14.12.2224 - Muutaman kuukauden hiljaiselon jälkeen Nizhragit liikehtivät jälleen. Suuri laivasto havaitaan noin 40 valovuoden päässä maapallosta ja suurin osa laivastosta on Trilaterien maailmaa suojaamassa 120 valovuoden päässä maasta.

24.12.2224 - Kultaisen kuningattaren laivasto hyppää Aurinkokuntaan. Laivasto on suurempi kuin mikään tähän asti kohdatuista mutta eniten pelkoa aiheuttaa kultainen arkki. 40 kilometriä pitkä kultapäällysteinen alus joka toimii Nizhragien liikkuvana hallintopalatsina.

26.12.2224 - Jupiterin telakat antautuvat ilamn taistelua. Myös muualla ihmisten avaruudessa tapahtuu. Alpha Kentauri julistautuu itsenäiseksi ja pian sen jälkeen itsenäisyysjulistuksia alkaa satelemaan muistakin maailmoista. Ainoana valopilkkunba Etelänristin tasavallan ensimmäinen ja toinen ratsuväkidivisioona saapuvat vahvistamaan maapallon puolustusta. Ratsuväen pääasiallinen taisteluase on muuntohävittäjä, avaruushävittäjä joka voi muuttaa muotoaan taistelukävelijäksi, se toimii huomattavasti paremmin kuin skeptikot osaavat epäilläkkään (tosin ei yhtä hyvin dedikoituneet avaruushävittäjät / maakulkuneuvot)

3.1.2225 - Kultaisen kunigattaren joukot saapuvat maapallon kiertoradalle Tyynenmeren yläpuolelle. Noin sadan divisioonan edestä pintaliitopanssarivaunuja. Hawaji kaatuu nopeasti ja sen jälkeen nizhragit aloittavat hyökkäyksen Tyynenmeren rannikkoa kohden, Equador ja Japani ovat suurimpien hyökkäyskiilojen kohteina.

5.1.2225 - Nizhragien hyökkäyskiilat torjutaan Equadorissa. Vaikka YMF:n vakinaiset joukot lyödään saavat paikalliset miliisijoukot vihollisen perääntymään. Tokiossa taistelu jatkuu, Nizhragien määränpäänä näyttää olevat Naritan avaruuskenttä.

16.1.2225 - Nizhragien hyökkäys vaihtaa suntaan, Nairobi kaatuu ja nizhragien pioneerit alkavat rakentamaan jotain Kenya-vuoren huipulle, oletettavasti ankkuripistettä toiselle orbitaalotornille.

18.1.2225 - YMF aloittaa epätoivoisen hyökkäyksen Nizhrageja vastaan. USS Northampton tekee hypyn etelämantereen alta 5 valovuoden päähän ja sieltä Kultaisen arkin viereen. Tarkoituksena on hyökätä suoraan kultaista kuningatarta vastaan haastamalla hänet kaksintaisteluun, mikä on perinteinen tapa ratkasita konfliktit Nizhragien keskuudessa. Suunitelma onnistuu sillä Kultainen kuningatar antautuu ihmiskunnan esitaistelijalle mutta tämä ei pelasta YMF:ää sillä esitaistelija ei pidä moisesta valtiosta.

Välirauhan aika
Välirauhan ajaksi kutsutaan kahta vuosikymmentä Nizhragsodan ja Nizhragien sisällissodan välissä. Aikaa 2225 - Nizhragsota päättyi Yhdistyneiden maailmojen federaation hajoamiseen. Kun ihmiskunta oli aikaisemmin koostunut viidestä valtiosta, oli valtioita nyt kymmeniä. Suurin osa valtioista liittyy Nizhragien matriarkkaneuvostoon. Tärkein vaikuttaja on Etelänristin tasavalta joka selvisi sodasta ilman suurempia vaurioita. Varsin nopeasti selviää että Nizhragien klaanit ovat sisällissodan partaalla. Itse asiassa kultainen kuningatar käytti sotaa ihmiskuntaa vastaan tekosyynä Vihreän raivon klaanin alistamiseen.

2226 - Karen Wiliamson niminen nainen, joka oli toiminut ATV-media megayhtiön toimitusjohtajana julkaisee muistelmansa jossa hän väittää että koko Nizhragsodan järjesti salaliitto joka oli hallinnut maailmaa jo toista sataa vuotta. Kirja syytti useita merkittäviä henkilöitä salaliiton jäseniksi, mutta koska useat nimet olivat samoja kuin rauhansopimuksessa mainitut sotasyylliset oletettiin kirjan olevan vain jonkinlainen Nizhragien propagandahyökkäys YMF:n rippeitä vastaan.

2228 - Eräs YMF:n hajoamisen tuloksena syntynyt tähtienvälinen valtio, miekkojen konfederaatio aloittaa agressiivisen laajentumispolitiikan. He vaativat useita maailmoita omakseen, ensin diplomatialla mutta myöhemmin myös aseilla. Heidän pääasiallinen syynsä laajenemiselle on se että ihmiskunnan on oltava yhtenäinen tulevassa konfliktissa.

2232 - Toinen uusi valtakunta, Vaylanin keisarikunta valloittaa nopealla iskulla Beta Hydrin telakat. Nopea laivastotaistelu Centauriliiton kanssa päätyy rauhansopimukseen. Vaylanin keisarikunta koettaa myös muodostaa istsestään voimakasta valtiota. Tämä aiheuttaa sen että Denorin maailma muodostaa useiden naapureidensa kanssa Denorin liiton. Erikoisuutena liitossa on se että valtioilla ei ole omaa armeijjaa vaan ne palkkaavat palkkasotureita, aluksi Nizhrageja mutta pian ihmiset alkavat perustamaan omia palkkasoturiyhtiöitään.

2233 - Etelänristin tasavalta julistaa sodan Miekkojen konfederaatiolle. Sota on ensimmäinen suurempi tähtienvälinen sota sitten Nizhrag sodan, ja ensimmäinen todellinen tähtienvälinen sota kahden ihmisvaltion välillä. Sota päätyy tasavallan voittoon ja rauhansopimus kieltää miekkojen konfederaatiolta agressiiviset aikeet. Sota on myös ensimmäinen kerta kun Etelänristin tasavallan REI osastoja käytetään taistelukentällä. REI joukot kunnostautuvat taisteluissa ja tasavallan parlamentti päättää tuottaa niitä lisää, ensimmäisenä lähes koko merijalkaväki korvataan bioroideilla.

2238 - Conklaavi valitsee paaviksi Aleksanteri XII ja noin kahden vuosisadan laskusuhdanteen jälkeen katollinen kirkko muuttuu taas tärkeäksi vaikuttajaksi. Paavi saarnaa ihmiskunnan yhtenäisyydne tärkeydestä ja siitä kuinka Nizhrageillekkin täytyy viedä Jeesuksen ilosanomaa ja saada heidät äitikirkon hellään huomaan.

2239 - Nizhragien tunannennet sotilasolymppialaiset järjestetään. Kyseessä on aina kymmenen (Nizhragien)vuoden välinen tapahtuma jossa klaanit voivat ottaa mittaa toisistaan. Kisassa planeetalle lasketaan sotilas osasto jotka pyrkivät saamaan haltuunsa kultaisen pallon joka sijaitsee korkean vuoren huipulla taistelualueen keskellä. Kilapiluun tuotavat aseet on säädettävä siten että ne eivät läpäise normihaarniskaa mutta tapaturmia sattuu silti. Tämä on ensimmäinen kerta kun myös ihmiset osallistuvat kilpailuun. Etelänristin tasavalta lähettää paikalle 10 merijalkaväen REI pataljoonaa. Myös Strelkhait ovat osallistumassa ensimmäistä kertaa, robottiarmeijalla ja pian olympialaisten jännittävimmäksi osuudeksi muodostuu klooni- ja robottiarmeijan välinen taistelu. Olympialaiset päättyvät kun tasavallan joukkoja johtanut amiraali Maxwel Dean nappaa pallon taistelukävelijänsä kouraan ja sen jälkeen muuttaa kävelijänsä avaruushävittäjäksi ja poistuu maailman ilmakehästä. Vaikka jotkut konservatiivisemmat tahot pitävät toimintaa kilpailun hengen vastaisena suurin osa menee saman tien tekemään tilausta Valkyria yhtiölle joka valmisti muuntuvia kävelijöitä.

2241 - Etelänristin tasavalta lähettää kolme suurta laivastoa asuttamaan kaukaisia maailmoja. Heidän päämääränsä on Linnunradan vastakkaisella puolella. Yksi laivasto kiertää Linnunrataa sen kiertosuunnan mukaan, yksi kiertosuuntaa vasten ja kolmas menee Linnunradan keskustan läpi.

2246 - Nizhhragien klaanien väliset jännitteet kiristyvät äärimmilleen. Ihmisten avaruudessa 4. valtakunta ja vapaat amatsonit ovat tärkeimmät tekijät kapinallisten puolella kun taas Etelänristin tasavalta on kultaisen kuningattaren puolella. Vuoden loppupuolella skandaali iskee kun Corvuksen libtariaanisesa maailmassa tehdään eroottinen elokuva jonka pääosassa on Amazonien ja 4. valtakunnan suurlähttiläiden kotoa karanneet teini-ikäiset lapset. Amazonit ja 4. valtakunta vaativat lasten pelastamista ja nopeasti myös Katollinen kirkko liittyy heihin. Koska Corvus on Nizhragien Punakorppien klaanin suojeluksessa, Punakorpit ovat Punakynsien vasalliklaani ja Etelänristin tasavalta on Punakynsien liittolainen alkaa niin kutsuttu "Lapsipornosota" Etelänristin tasavallan ja Amatoni-Natsi-Katollisen liigan välillä.

Nizhragien seitsämäs sisällissota
Kultainen kuningatar on johtanut Nizhragien klaanineuvostoa jo 12280 vuoden ajan. Vaikka melkein aina muutama klaani on sotajalalla keskenään ovat massiiviset sodat olleet harvinaisia. Joskus kuitenkin jännitteet nousevat liian suuriksi ja klaanit lähtevät massiiviseen sotaan keskenään, yleensä sodassa ovat osapuolina Kultaista kuningatarta vastustavat ja kannattavat osapuolet. Sota katsotaan alkaneen Suuresta lapsipornosodasta

3.2.2247 - Amatsonien ja 4. valtakunta valtaavat Etelänristin tasavallan hallintomaailman, Gacruxin. Pääkaupungissa Zvedznyssä käydään kovia taiteluita ja Tasavallan hallitus ja parlamentti jäävät tulilinjalle.

19.2.2247 - Tasavalta tekee vastahyökkäyksen Gacruxille ja saa planeetan vallattua takaisin. Uudet vaalit järjestetään päivän varoitusajalla ja vain kenraalikuntaa tukevat oikeistopuolueet pääsevät valtaan. Tällöin myös ensimmäinen REI bioroidi pääsee parlamenttiin. Parlamentin ulkopuolelle jääneet puolueet protestoivat toimintaa mutta sodan aiheuttaman mediasensuurin läpi ei saa paljoakaan viestejä eteenpäin.

30.3.2247 - Amatsonit putoavat pois sodasta. Oletettavastikkin heidän planeettansa tietoverkko saavutti tietoisuuden ja irotti valtion sodasta, tarkkaa tietoa ei kuitenkaan ole saatavissa. Tasavalta keksittää voimansa 4. valtakuntaa vastaan.

24.4.2247 - Tähtikarhun Nizhrag-klaani, toiselta nimeltään Xatquehimrothin kansanutopia liitty sotaan Tasavaltaa vastaan.

20.5.2247 - Kovien taisteluiden jälkeen Tähtikarhut saadaan työnnettyä ulos Tasavallan tähtijärjestelmistä. Vaikka aluksi taistelu tuntui toivottomalta aiheutti Tähtikarhujen komentolaivan räjähtäminen suurta hämennystä heidän joukoissaan.

2.6.2247 - Mielenosoitukset sotilashallitusta vastaan kiihtyvät. Samaan aikaan Tasavalta aloittaa halinnon tehostamisprojektin jossa suurin osa valtion työntekijöisät korvataan bioroideilla. Presidentinvaalit päätetään pidettäväksi kahden kuukauden kuluttua, sotilashallinnon vastusteluista huolimatta.

2.8.2247 - Sekä valtiollinen Republic news että uusi yksityinen Weteda networks, joka on Zvezdnyi Broadcastingin, New Brazil todayn ja News of new beginingin fuusiosta, antavat kaikille ehdokkaille yhtäläistä media-aikaa. Myös Sayoko-bioroidi joka on jo toiminut väliaikaisena valtionjohtajana viimeiset kuukaudet aserruu ehdolle. Kansa arvostaa Sayakon tähän astista hallintoa ja vaikka monet epäilevät häntä vain sotilashallinnon nukeksi hän saa silti suurimman osan äänistä. Pian hän myös todistaa ettei ole Sotilashallituksen sätkynukke määräämällä uudet vaalit ja vaatimalla sotilashallinnolta selvitystä heidän tekemistään ihmisoikeusloukkauksista.

12.8.2247 - Pääesikunassa on tapahtuu terroristi-isku ja koko yleisesikunta menehtyy. Bioroidiupseerit ottavat asevoimat komentoonsa. Pian selviää että terrori-isku olikin tarkoitettu peite-operaatioksi täydelle vallankaappaukselle. Koska yleisesikunta on tyhjä ylennetään ansioituneita bioroideja sinne.

2248 - Tasavalta voittaa biologis memeettisellä sodankäynnillä tähtikarhun klaanin. Vland ja Dulinor jatkavat sotaansa

2250 - Vapaiden amatsonien feministissosialistisen tasavallan johtama Eridianin hegemonia alkaa muodostumaan kun entinen Neuedeutchlandin pieni siirtokunta 68 Eridani ryhtyy heidän protektoriaatikseen.

2251 - Dulinorin liitto valloittaa Vlandin ja sota päättyy, Dulinorin liitto on kuitenkin liian heikko pitääkseen lakia yllä alueillaan ja avaruusrosvojen ryöstöretket pakottavat liitton sulautumaan Eridianin hegemoniaan. Vapautunut Vland liittyy vastavetona Etelänristin tasavaltaan.

2252 - Maapallolla puhkeaa ydinsota 6.11. Yhdysvallat ampuvat ohjuksia kiinaan, kiina tiiputtaa meteorin yhdysvaltojen keskilänteen, afrikan unioni hakee elintilaa euroopasta ja Indonesia hyökkää australiaan. Ydiniskujen jälkeen erilaiset geenimanipuloidut bakteerit ja virukset pääsevät valloilleen ja aiheuttavat lisää tuhoa ja kuolemaa.

2260 - Klaanittomien Nizhrag avaruusrosvojen ryöstöretki iskee ihmisten avaruuteen, tämä tapahtuma johtaa siihen että suurin osa riippumattomista maailmoista liittyy joko tasavaltaan tai eridianin hegemoniaan.

2265 - Ydinsotaa paenneet kiinalaismieliset tahot saavat Chi Dragonis Alfan nimittämään itsensä lohikäärmeen keisarikunnaksi jolla on taivaan mandaatti tukenaan. Pian keisarikunta ottaakin suojelukseensa useita pieniä siirtokuntia sen läheisyydessä, ainoa suurempi maailma joka liittyy keisarikuntaan on Beta Canum Venaticorum, entine borderland. Keisarikunnan hallitusmuoto on perustuslaillinne monarkia mutta lait ovat varsin tiukat vanhan kiinalaisen legalistiperinteen vuoksi.

2269 - Nizhragien sisällissota jatkuu, kultainen kuningatar pyytää ihmiskuntaa auttamaan heitä sodassa. Eridianin hegemonia, (tai imperiumi, nimitys vakiintui 70 luvun alkuun mennessä), sekä Etellänristin tasavalta lähettävät molemmat joukkoja ja aluksia, Lohikäärmeen keisarikunta, Miekkakonfederaatio ja muutama vielä itsenäinen maailma julistautuvat neutraaleiksi sodassa.

2272 - SCEEF Southern cross and Eridarni expeditionary force saavuttaa ensimmäiset voittonsa sisällisodassa. Tasavallan Bioroidijoukot ja Amatsonien eliittiarmeija aiheuttavat uutta kiinnostusta geenimuunteluta kohtaan.

2285 - Hansonin maailman kaksi suurinta valtiota hakee mahdolisuutta liittyä imperiumiin ja tasavaltaan. Valtiot ovat ideologisesti toistensa vihollisia ja niillä on runsaita rajakiistoja. Asiantuntijat pelkäävät että tästä saadaan uuden sodan ainekset tasavallan ja imperiumin välillä.

2290 - Mauricen kenraali Hanoz kuolee ja hänen perimyksestään syntyy sota planeetalla. Sekä imperiumi että tasavalta sekaantuvat sotaan mutta tilanne päättyy taas rauhallisesti.

2294 - SCEEF siirretään tukemaan Yönoitien klaania Jumalten sormuksena tunnettuun rengasmaailmaan.