Säännöt
Noppajärjestelmä
Yleisesti nopanheittoja kuvataan kryptisillä merkinnöillä XnZ jossa X ja Z ovat numeroita ja n on lyhenne nopasta (englanninkielisessä kirjallisuudessa käytetään lyhennettä d die/dice) tässä X määrittää noppien määrää ja Z kertoo käytettävän nopan tahojen määrän. Tässä pelissä käytetään neli-, kuusi-, kahdeksan-, kymmenen-, kaksitoista-, ja kaksikymmensivuisia noppia.

Hhahmoilla on kahdenlaisia kykyjä, ominaisuudet ovat suurempia kokonaisuuksia jotka kuvaavat voimaa, kestävyyttä ja muita ominaisuuksia. Ominiasuudet määritellään sekä numeroarvoilla ja noppatyypillä, numeroarvot kuvautuvat nopiksi seuraavan taulukon mukaan:

NumeroarvoNoppaSanallinen kuvaus
1n4Täysin ala-arvoinen
2n6Keskiverron alalpuolella, tavallinen arvo henkilölle joka ei käytä tätä ominaisuutta ammatissaan.
3n8Keskiverto arvo, ainakin henkilölle joka tarvii tätä ominiasuuttaa päivittäisessä elämässään.
4n10Varsin hyvä arvo, täällä voi jopa saada tarjotun juoman kulmabaarissa.
5-8n12Ihmiskykyjen huippu ensimmäinen ylätasanko.
9+n20Yli-inhimillinen.


Noppien määrä saadaan tietää taidosta. Taidot ovat opittuja kykyjä, kuten aseella ampuminen tai autolla ajaminen. Yleensä taitoa käytetään jonkun tietyn ominaisuuden kanssa mutta aina välillä voi toinen ominaisuus toimia paremmin, esimerkiksi takaa-ajo tilanteessa voidaan ensin käyttää ajotaitoa havainnoimisen kanssa jotta nähtäisiin edessä oleva tilanne ja sen jälkeen ketteryyden kanssa kun yritetään reagoida tarpeeksi nopeasti yllättävään tilanteeseen.

NumeroarvoSanallinen kuvaus
1Aloittelija, tietää perusteet muttei lainkaan periaatteista niiden takana.
2Amatööri, tuntee jo hieman periaatteitakin muttei vielä osaa reagoida yllättäviin tilanteisiin.
3Ammattilainen, osaa kaikki perusteet ja saattaa jopa kehittää jotain uuttakin.
4Ekspertti, tuntee alan jo melkoisen hyvin ja alkaa olla tunnettu lähipiirissään. Kehittelee jo uusia tekniikoita vanhojen pohjalta.
5Mestari, hahmo on kuuluisa taidoistaan ja hänet tunnetaan jo useamman aurinkokunnan alueella.


Tehtävillä on tietty vaikeustaso joka kuvaa kuinka hankalaa tietty toiminta on, mitä surempi vaikeus, sitä vaikeampi tehtävä on.

VaikeustasoSanallinen kuvaus
3Helppoa kuin mikä, heitetään lähinnä jos halutaan tietää miten hyvin tehtävä onnistuu.
5Normaali vaikeus, ei tuota ammattilaiselle paljoakaan vaivaa mutta aloittelijalle haasteellinen.
7Tehtävä alkaa jo tuottamaan ammattilaisellekkin haasteita, nyt tarvitaan jo ekspertti paikalle.
9Tässä tarvitaan jo oikeaa asiantuntijaa paikalle.
MuutosMuutoksen syy
+1Kaverit "neuvoo" vieressä.
+1Ryminää ja pauketta ympärillä.
+2Hienomekaanista kykyä ja/tai keskittymistä vaativaa toimintaa samaan aikaan kun joku yrittää murhata hahmoa.
+1 tai +2Huonot tai puutteeliset työkalut, hieman tietysti riippuen siitä mitä yritetään tehdä, jotkut tehtävät voivat olla mahdottomia ilman oikeita työkaluja.


Onnistumistarkistukset
Kun koetetaan selvittää onnistuuko hahmo jossain askareessaan tehdään onnistumistarkistus. Nyt tarvitsee tietää tehtävän vaikeus, vaikuttava ominaisuus ja siihen tarvittava taito. Onnistumistarkistuksessa heitetään taidon arvon verran ominaisuuden mukaisia noppia, eli siis [taito]n[ominaisuus]. Jokainen noppa jonka tulos on suurempi kuin vaikeus on yksi onnistuminen, mitä enemmän onnistumisia tulee sen paremmin tehtävä menee, alla taas yksi taulukko asian havainnolistamiseksi:

Onnistumisten määräSanallinen kuvaus
1Kaipa se pitää onnistumiseksi laskea, ei se nätti ole mutta hoitaa asiansa.
2Siedettävä suoritus, ei mitään mistä kannattaisi iloita muttei nyt mitään kauheaa kuraakaan.
3Ei lainkaan hassumpi tulos, kelpaa näyttää malliksi muillekkin.
4Erittäin laadukas onnistuminen, paikalla olijat voivat päästää ihastuneita huokauksia kun katsovat tyylipuhdasta suoritusta.
5Mestariteos, tästä puhutaan vielä vuosien päästäkin.


Aina kun heität nopasta maksimituloksen saat ottaa sen nopan, heittää sen uudelleen ja lisätä tuloksen jo saatuun tulokseen. Tämä kuvaa satunnaista onnenpotkua joka iskee. Lisäksi jos kaikkien noppien tulos on yksi, tapahtuu joku suuremman luokan onnettomuus. Järjestelmä johtaa siihen että nerokas vasta-alkaja kyllä suurella todennäköisyydellä onnistuu annetussa tehtävässä, mutta hän ei voi luoda mestariteosta.

Lisäksi hahmoilla on henkistä kestoa jota voi käyttää parantamaan tulosta. Jokainen käytetty piste antaa +5 yhden nopan tulokseen. Tätä voi kuitenkin käyttää vain yhteen noppaan, henkistä kestoa käyttämällä saa vain yhden onnistumisen.

Sisu
Jokaisella hahmolla on sisupisteitä. Ne kuvaavat henkistä kestoa ja voimaa ja niitä voi käyttää jos haluaa keskittyä johonkin tehtävään. Ne antavat +5 yhteen noppatulokseen per piste ja niitä voi käyttää vaikka kaikki kerrallaan ennen heittoa mutta heiton jälkeen voi käyttää korkeintaan yhden. Ne palautuvat hiljalleen yksi piste per hyvin levätty yö ja yhden saa takaisin päivän aikana jos saa hyvän aterian (hyvä riippuu tietysti hieman tilanteesta, viikon metsäsamoilun jälkeen mikä tahansa lämmin ruoka on hyvä ateria mutta luksuselämää viettävän henkilön täytyykin sitten saada vähintään viiden tähden ravintolaillallinen hyvässä seurassa.
Päivittäinen elämä
Elämä 2290-luvulla on monella tavalla samanlaista kuin nykyäänkin. Ihmiset (ja muut vastaavat oliot)