Jumalten sormus
Jumalten sormus
Jumalten Sormus on massiivinen rengasmaailma joka sijaitsee noin 2000 valovuoden päässä maapallosta, lähellä Strelkhaiden aluetta.

Rengas on tyypiltään niinsanottu Banksin orbitaali, päältä avoin rengas joka pyörähtää kerran vuorokaudessa ja samalla pyörimisellään aikaansaa normaalin painovoiman sisäpinnalleen. Ilmakehä pysyy renkaan sisällä 120 kilometriä korkeiden reunamuurien avulla. Renkaan ympärysmitta on 12,6 miljoonaa kilometriä ja leveys 5250 kilometriä. Tämä antaa kokonaispinta-alaa hieman yli sadan maapallon verran.

Historia:

Rengasta alettiin rakentamaan noin tuhat vuotta sitten. Neljä Nizhragien vanhaa klaania, Iridiumkarhut, Tähtikotkat, Yönoidat ja Pohjois-tuulen klaanit myivät suurimman osan jäljellä olevasta omaisuudestaan ja aloittivat masiivisen rakennusprojektin strelkhaiden kanssa. Muut klaanit pitivät yritystä hulluna sillä silloin edes strelkhaiden mielet olleet varmoja kykenisivätkö he tuottamaan riittävästi eksoottista magneettimateriaa jota tarvittiin renkaan koossa pitämiseen. Kuudenneksi tekijäksi ilmaantui nizhragien kaikkien jumalten kirko, yhteisö joka pyrkii pitämään kirjaa kaikista nizhragien jumalista joita he uskovat olevan kaksitoista miljoonaa.

Alunperin rengas piti jakaa klaanien kesken siten että kaikilla olisi 1050 kilometriä leveä osuus koko renkaan pituudella. Ensimmäinen takaisku tuli kuitenkin kuin tähtikotkien klaani hävisi sodassa ja heidän rengasprojektiin sijoittamansa varat jaettiin neljän jäljelle jääneen osapuolen kesken. Tämä johti päätökseen jossa rengas jaettiin neljään neljännekseen joista jokainen osapuoli sai omansa, ainostaan kaikkien jumalten kirkko sai haltuunsa pyhiinvaellustien, eteläisellä reunamuurilla noin kilometrin korkeudessa kulkevan tien joka kulkee koko renkaan ympärysmitan. Tälle tielle rakenettiin sitten 1000 Dshatin (noin kilometri) välein temppeli, kukin jollekkin nizhragien jumalalle.

Suurin ongelma rakennusvaiheessa oli magneettimaterian tuottaminen. Punakynsien yliopisto liittyi tutkimukseen mukaan ja viidenkymmenen vuoden tutkimuksen tuloksena saatiin aikaan riittävästi massiivisia magneettimonopoleja joiden avulla pystyttiin luomaan riittävästi magnettiimateriaa rengaan rakentamiseen.

Magneettimaeriaa alettiin luomaan ja sopivilla radoilla olleita asteroideja alettiin hinaamaan oikealle kiertoradalle. Magneetti-materialla vahvistettu teräsrengas oli valmis 200 vuotta myöhemmin ja rengas päästiin täyttämään. Täyttövaiheesen meni vielä muutama vuosi mutta lopulta 256 vuotta projektin aloittamisen jälkeen rengas oli valmis. Sen rakentamiseen oli käytetty noin 10 aurinkokunnan BKT 200 vuoden ajan, sijoitus joka alkoi tuottamaan voittoa vasta 600 vuotta valmistumisensa jälkeen.

Suurin muutos renkaan poliittisessa ilmapiirissä tapahtui vuonna 2214. Iridiumkarhut ajautuivat sisällissotaan perimyskiistojen vuoksi kun klaanin kaksi suurinta sukua ajautuivat kiistaan matriarkan paikasta. Sukujen eripura repi Iridiumakrhujen klaanin hajalle, ja kaksi muuta klaania absoboivat klaanin rippeet itseensä. Iridiumkarhujen neljännes renkaasta sijaitsi Pohjoistuulen ja Yönoitien alueen välissä ja absorptio toi nämä kaksi klaania suoraan kontaktiin. Klaanit olivat varsin vihamielisiä toisiaan kohtaan sillä Yönoidat vastustivat Punakynsien hegemoniaa kun taas Pohjoistuulen klaani kannatti sitä.

Suurimmaksi kiistanaiheeksi muodostui nizhragien ja YMF:n sota vuonna 2220. Pohjantuuli jopa lähetti pienen sotajoukon sotaan kun taas sekä Yönoidat ja strelkhait vastustivat sotaa. Tämä johti useaan välilliseen sotaan kahden klaanin välillä kun kumpikin tuki jotain Iridiumkarhujen sisällissodan osapuolta.

Kun sisällisota kuivui kasaan kykenivät osapuolet pysymään rauhassa muutaman kymmentä vuotta. Nizhragien sisällisodan puhkeaminen ei välittömästi kantautunut renkaalle asti johtuen strelkhaiden ja kaikkien jumalten kirkon neuvottelutoiminnasta.

Nykytilanne

Avoin sota Yönoitien ja Pohjoistuulen välillä alkoi vuonna 2289 kun Yönoidat antoivat telakoitumisluvan kapinallisen Harmaasauvan klaanin sotalaivalle. Pohjoistuulen klaani vastusti tätä koska renkaan klaanit olivat sopineet pysyvänsä erossa sodasta. Kun poistumiskehoitusta ei toeltu laukaisi Pohjoistuulen laivasto iskun Harmaasauvan sotalaivaa vastaan. Isku ajoi laivan pakoon mutta aiheutti huomattavaa vahinkoa renkaan keskiössä sijaitsevalle telakalle ja sotalaivan viereen telakoituneille Yönoitien sotalaivoille.

Yönoidat aloittivat välittömästi liikekannalle-panon ja Pohjoistuuli seurasi perässä. Iridiumkarhujen klaanin jäänteet jakautuivat kahden muun klaanin kesken ja Strelkahait julistautuivat neutraaleiksi. Taistelut alkoivat Gjornofin vuonon suulla, lähellä Iridiumkarhujen pääkaupunkia Badimoa.

Aluksi Yönoitien panssarikiilat työnsivät Pohjoistuulen joukot lähestulkoon kokonaan pois Iridiumkarhujen alueelta. Käänne tapahtui kun Kultainen kuningatar lähetti Raskasmetalliperhosten klaanin raskaat RGV-34 mallin panssarivaunut tukemaan pohjoistuulen sotavoimia.

Ratkaisutaistelu käytiin Rochozin ylätasangolla mikä toimi kokoontumisalueena Pohjois-tuulen ja Raskasmetalliperhosten joukoille. Yönoidat keräsivät parhaat yksikönsä tekemään iskun ylätasangolle ennen kuin siellä olevat joukot saisivat itsensä organisoitua.

Etenevät panssarikiiltat havaittiin vasta kun ne olivat aloittamassa nousua ylätasangolle. Yönoidat kuitenkin aliarvioivat varsin pahasti RGV-34:n ketteryyden, virhe joka on monesti koitunut Raskasmetalliperhosten vihollisten kohtaloksi.

Yönoitien tappion jälkeen aloittivat lojalistien joukot vastahyökkäyksen joka työnsi rintamaa syvälle Iridiumkarhujen alueelle ja Tällä hetkellä suurin ongelma eivät niinkään ole Yönoidat vaan heille lojaaleina pysyneet Iridiumkarhut joiden alueet ovat jääneet rintaman taakse.

Vuonna 2291 rintamavastuu renkaalla siirtyi ihmiskunnalle, tarkemmin sanottuna Eridanin Hegemonian ja Etelänristin tasvallan yhteisjoukolle, SCEEF:ille. SCEEF on onnistunut rauhoittamaan suurimman osan Iridiumkarhujen alueesta aina heidän pääkaupunkiinsa Badimon liepeille asti. Vuonna 2294 SCEEF sai vahvistuksensa ja tällä hetkellä osasto valmistautuu Badimon valtaukseen. Renkaan rakenne

Renkaan pääasiallinen rakennusmateriaali on magneettisista monopoleista rakentuva magneettimateria. Eksoottinen materia oli ainoa vaihtoehto koska minkään normaalin aineen vetolujuus ei riittänyt pitämään rengasta kasassa. Magneettimateria ei normaalisti kykene vuorovaikuttamaan normaalin materian kanssa mutta renkaaseen on upotettu rautainen kerros joka pysy kiinni magneettimateriarenkaassa magneetisesti.

Rautakerroksen päälle on sitten rakennettu meriä ja mantereita. Koska vulkaanista toimintaa ei ole ei meressä ole minkäänlaista toimintaa kahtasataa metriä syvemmällä. Siksipä suurin osa renkaan meristä onkin sen syvyistä. Suuremmat pinnanmuodot on tuettu alapuolelta timantti-komposiitti materialla joka antaa vuorille ja ylätasangoille tukevan mutta samalla kevyen tukirankan jonka päälle on sitten kasattu maa-ainesta.

Reunamuurit on rakennettu samalla periaatteella mutta ne on onnistuneesti maisemoitu ja voikin olla vaikea tajuta että katsoo muuria joka on 120 kilometriä korkea ja vain 10 kilometriä paksu koska reunamuurit on saatu näyttämään suurelta ja jylhältä vuoristolta lumihuippuineen. Perpektiiviharhaa varten reunamuuriin on käytetty useita erivärisiä kivilajeja joilla on aikaansaatu perpektiiviharha joka antaa vahvan syvyysvaikutelman muurile.

Liikkuminen

Renkaan pääasiallinen avaruussatama sijaitsee keskiössä. Alunperin satama oli kaikille yhteinen mutta viisi vuotta sitten tapahtunut välikohtaus on aiheuttanut sen että strelkhait ovat ottaneet keskiön telakat haltuunsa. Kaikkien sota-alusten ja sotamateriaalia kuljettavien alusten tulee telakoitua renkaalle reunaa pitkin.

Reunoilla olevat telakat ovat hankalampia telakoitumiskohteita. Koska rengas liikkuu noin suunnilleen 135 kilometriä sekunnissa. Kiihdytykset sopiviin nopeuksiin voi tehdä systeemin kaasujättiläisen, Juoksevan veden, painovoimakaivossa LDS ajojärjestelmällä siirtäen alusta kauemmas planeetasta samalla kun planeetan painovoima lisää aluksen nopeutta. Kun riittävä nopeus on saavutettu voidaan LDS ajolla siirtyä renkaan tuntumaan jossa alus koetetaan saada kiinni kaapeleilla jotka sitten hinaavat aluksen ylös hanggaariin. Tämä on huomattavasti hankalampi operaatio sillä vaikka aluksella olisi oikea vektori renkaan tangetin suunassa liikkuu renkaan alapinta silti noin 600 metrin sekunttinopeudella renkaan tangenttiin nähden.

Renkaan alapinnalla kulkevat tyhjiöjunien kiskot. Alapinnalla on viisi kaksisuuntaista rataa jotka kiertävät renkaan. Lisäksi renkaalla on poikkirata aina tuhannen kilodshatin välein. Näiden päälinjojen välissä on sitten apulinjoja paikallisliikenteeseen niillä alueila missä siihen on tarvetta.

Tyhjiöjunien nopeus on noin kilometri sekunnissa, tosin täyteen vauhtiin kiintyminen kestää tuhat sekunttia joten junat jotka pysähtyvät joka asemalla liikkuvat huomattavasti hitaampaa tahtia. Poikittaisradoilla junien keskinopeus on vain 100 metriä sekunissa jolloin matka reunalta toiselle kestää noin 110 minuuttia pysähdyksineen. Renkaan ympärysmatka kestää nopeimilla pikajunilla jotka pysähtyvät vain muutamilla suurimilla asemilla kestää melkein 9 vuorokautta, ja hitaimmalla kaikilla asemilla pysähtyvällä junalla 90 vuorokautta.

Tyhjiöjunat ovat täysin automaattisia ja ilmaisia. Paikallislinjoissa on penkit ja turvavyöt joita suositellaan käytettäväksi ainakin kiihdytysten ja jarrutusten aikana. Junssa on yleensä ruoka-automaatteja joista saa ostettua ruokaa ja juomaa varsin edulliseen hintaan. Pitkänmatkan junissa on 1-4 hengen osastot joissa on kokoontaitettavat sängyt pitkiä matkoja varten. Yleisen kauttakulkusopimuksen mukaan junat eivät kuulu millekkään klaanille joten tullimuodollisuudet hoidetaan asemilla.

Kiireisillä matkustajilla on mahdollisuus matkustaa renkaan reunoilta LDS ajolla varustetuilla aluksilla joiden avulla mikä tahansa renkaan kohta voidaan saavuttaa yhden kierroksen aikana.

Sterlkhait ja kaupunki
Strelkhait ovat varsin vanha rotu joista suurin osa asuu heidän kotimaailmassaan 350 valovuoden päässä renkaasta. Strelkhait kehittivät tehokkata tekoälyjä ja nanoteknologiaa jo useita tuhansia vuosia sitten. Kuitenkaan hyppymootoreita he eivät kehittäneet itse vaan ostivat Nizhrageilta, syynä tähän oli ilmeisestikkin virheellinen oletus fysiikassa minkä takia hyppytekniikan piti olla mahdotonta.

Strelkhait ovat kuusiraajaisia selkärankaisia happea hegittäviä hiilipohjaisia olentoja joilla on kaksi sukupuolta. Ne muistuttavat hieman muurahaisia mutta kehon korkea rasvaprosentti antaa niille huomattavasti pulleamman ulkonäön.

Strelkahaiden yhteiskunta keskittyy lähinnä hedonistiseen nautintoon. Tekoälyt antavat strelkahaille kaiken mitä he voivat ikinä haluta ja useimpien strelkahaiden elämä koostuu jatkuvasta juhlasta. Vaikkakin heidän teknologiansa mahdollistaakin fyysisen kuolemattomuuden ei se ole kovinkaan suosittu vaihtoehto “elä jokainen päivä kuin se olisi viimeisesi” on varsin suosittu sananparsi.

Renkaalla asuvat strelkhait ovat omien sanojensa mukaan huomattavasti vastuuntuntoisempia kuin heidän serkkunsa kotimaailmassa. Tätä voi olla vaikea uskoa kun heidät tapaa ensimmäisen kerran tai käy tutustumassa heidän nautintojen pääkaupunkiin, kaupunkiin jonne kaikki ovat tervetulleita ja kaikki paheet ovat saatavilla.

Kaupungilla ei suoranaisesti ole nimeä mutta koska se on suurin tunnettu kaupunki tunnetussa avaruudessa ja se peittää noin 500km x 400km kokoisen alueen ja keskimääräinen korkeus on 10 kerrosta. Kaupunkia halkovat monikaistaiset moottoritiet 960 metrin, eli yhden kiloulgolin välein. Jokaisen tälläisen korttelin keskellä on myös juna-asema mutta muuten korttelin rakenne voi vaihdella hyvinkin paljon kaupungin sisällä, Skyline cityn pilvenpiirtäjistä neomarinan kanaviin ja muutaman kerroksen marmoritaloihin. Yleensä kuitenkin saman tyyliset korttelit ovat kerääntyneet yhteen kaupunginosiksi.

Kaupungissa on noin 10 Miljardia asukkasta joista 75% strlkhoja ja 25% nizhrageja. Kaupunki on jaettu useisiin kaupunginosiin, kuuluisin lienee rannikolla sijaitseva skyline city joka muodostuu useiden kilometrien korkuisista pilvenpiirtäjistä.

Toinen maamerkki kaupungissa on hallintokeskus. Sen sanotaan olevan kaupungin keskusta ja sieltä löytyy muun muassa kaikkien renkaan klaanien hallintorakennukset. Lähinnä rakennukset toimivat suurlähetytöinä ja näyttelytiloina sillä iso osa renkaalle saapuvista matkustajista ei koskaan poistu kaupungista. Hallintopalatsi koostuu neljästä kolmen kilometrin korkuisesta mustasta pilvenpiirtäväjästä jotka yhdessä muistuttavat hieman halkaistua pyramidia ja sen huipulla on 300 metriä halkaisijaltaan oleva kullattu pallo jossa on kaikkien jumalten temppelin hallinto. Pallon ulkopinnalla on 12 miljoonaa voimakasta lamppua, yksi jokaista jumalaa kohden mutta yleensä vain niin monta lamppua palaa kuin pyhiinvaellustiellä on temppeleitä, poikkeuksena kuitenkin tietyt juhlapäivät.

Kaupungissa on myös muutamia kontrolloimattomia vyöhykkeitä. Näillä ei ole lakeja ja säänöksiä ja ne muistuttavat pikemminkin sotatoimialueita. Näillä alueilla asuu lähinnä Nizhrageja, Stelkhait tosin tykkäävät katsella television vastineestaan toimintaa alueilta.

Kaupungin sosiaalitoimisto tarjoaa kaikille asukkaille noinn 100 neliömetrin asunnon, ruokaa ja huumeita. Periaatteessa kuka tahansa saa tulla asumaan kaupunkiin ja paikalliset tekoälyt antavat asunnon, suosituimmille alueille joutuu jonottamaan ellei halua maksaa vuokraa.

Kaupungissa itsessään ei ole paljoakaan teollisuutta mutta muualla Stralkhaiden alueella on paljon automatisoituja teollisuuslaitoksia jotka on kätektty maan alle. Strelkaiht tuottavatkin noin 90% kaikesta renkaan teolisustuotannosta. Heillä ei ole paljoakaan vientiä renkaalta ulos sillä Trilaterit pitävät Stralkhaita, ja varsinkin heidän tekoälyjään, pahuuden ruumiilistumina. Koska normaalisti Trilaterit tuottavat suurimman osan Nizhragien aseista, ja he ovat täysin lojaaleja kultaiselle kuningattarelle, ovat kapinallisklaanit ovat yrittäneet lähestyä Strelkhaita mahdollisten asetoimitusten toivossa. Tähän mennessä kaikki toiveet on torjuttu ja Strelkhait toimittavat vain siviilivarusteita renkaalla asuville klaaneille.

Muu osa strelkhaiden renkaasta on puistoaluetta, paljon meriä ja saaria joihin voi perustaa kesämökin tai huvilan. Iso osa huviloista ei tosin ole yksityisomistuksessa vaan ne voi varata käyttöönsä neljäksikymmeneksi päiväksi yhden strelkhaiden vuoden (420 standardivuorokautta) aikana.

Yönoitien karjakollektiivi
Yönoitien klaani on varsin nuori klaani. Se perustettiin alunperin karjankasvattajien kollektiiviksi ja edelleenkin se toimii eräänlaisena karjademokratiana, yksi grath on yksi ääni klaanin neuvostossa. Klaanin johttavat karjankasvattajat suosivat itsenäisyyttä ja vieraanvaraisuutta. Nämä hyveet olivatkin osasyynä sodan syttymiseen.

Alue koostuu tasangoista joilla Grathlaumat vaeltelevat. Alueella on myös runsaasti metsäisisä vuoristoja jotka toimivat vedenjakajina ja samalla merkitsevät eri laidunmaiden rajat. Yönoitien grathit eroavat selvästi Iridiumkarhujen eläimistä, molemmilla on takanaan vuosituhansien jalostus.

Yönoitien alueella on myös useita kaupunkeja, yleensä noin 10000 asukkaan kaupunki löytyy jokaisen isomman tyhjiöjuna-aseman kohdalla. Yhteensä näitä kaupunkeja on noin 50000. Suurin osa kaupungeista koostuu omakotitaloista tai pienistä maatiloista joissa jokaisella on pieni maustepuutarha ja talli jossa pidetään joko autoa tai wroskir ratsueläimiä. Kaupunkien lisäksi tasangoilla ja vuorilla on pienempiä kyliä siellä täällä joista suuri osa koostuu karjanajajien asuntoautoista joissa monet viettävät koko ikänsä ja ne ovat varsin tyylikkäästi sisustettu.

Yönoidilla ei ole samanlaisia massiivisia teurastamoita niin kuin iridiumakarhuilla ja he teurastavat grathinsa kaupungeissaan ja siirtävät ne sitten junilla avaruusatamiin.

Kaupungit ovat yleensä rakentuneet teurastamoiden ja asemien ympärille. Lisäksi jokaisessa kaupungissa on yleensä tehdas tai kaksi jotka tuottavat erilaisia tuotteita klaanille. Ne muodostavat 200 metriä leveän neliön joiden ympärille on rakennettu 10000 hehtaarin tonttia siten että koko kaupunki muodostaa 10 kilometrin sivultaan olevan neliön jonka ympärillä on kevyt maavallitus, lähinnä pitämässä karjalaumat ulkopuolella, niiden sotilaallinen merkitys on vähäinen.

Yönoitien pääkaupunki, Muinaisten kääröjen kaupunki on nimetty klaanin perustusasiakirjojen mukaan ja niitä säilytetään suuressa trornissa joka hallitsee kaupungin profiilia. Torni tuotiin renkaalle kivi kiveltä yönoitien vanhasta kotimaailmasta samoin kuin iso osa kaupungin keskustasta. Karjankasvattajien Sali on eräs kaupungin suurimmista rakennuksista mutta se ei mitenkään riitä kaikille karajnomistajille. Tämän takia iso osa äänestyksistä hoidetaan tietoverkon välityksellä. Alunperin demokratia toimi yksi grath yksi ääni periaatteella mutta pienkarjan kasvattajat ovat onnistuneet muuttamaan perustuslakia siten että nykyään skaala on logaritminen siten että äänimäärä on nizhragin omistamien grathien kuutiojuuri (alaspäin pyöristettynä).

Yönoitien matriarkan, Pojoisen rouvan, päätehtävä on klaanin asevoimien päälikkönä toimimnen. Jokainen kaupunki on vastuussa omasta puolustuksestaan ja lisäksi jokainen kaupunki joutuu varustamaan yhden panssarivaunun ja kymmenen jalkaväkisotilasta klaanin asevoimiin. Koska rikkaimmat karjankasvattajat asuvat kaupunkien ulkopuolella omilla rancheillään ei kaikilla kaupungeilla ole tarpeeksi tuloja liitopanssarien hankkimiseen ei klaanin asevoimat ole todellisuudessa lähinkään niin voimakkaat kuin paperilla voisi olettaa.

Klaanin avaruuslaivasto koostui useista risteilijöistä joiden tehtävänä oli turvata klaanin kauppalaivaston kauppareitit. Nyt kuitenkin suuri osa sotalaivastosta on tuhoutunut joten klaani on joutunut aseistamaan kauppalaivansa ja liikkumaan suurissa saattueissa.

Yönoidat kuuluvat reunanpuoleiseen anti-hegemonistiseen liittoon joka on yksi sisällissodan kapinallisista osapuolista.

Iridiumkarhujen ikiaikainen klaani
Iridiumkarhujen klaani on hyvin vanha ja heidän historiansa alkaa jo Nizhragien ensimmäisistä sodista aamunkoiton apostoleja vastaan. Klaani on varsin konservatiivinen mutta sen poliittista valtaa heikentää se etti klaani ole kovinkaan yhtenäinen.

Klaanin alue on hyvin vuoristoista, alunperin ideana oli että siellä on oma vuori jokaiselle klaanin jäsenelle.

Tärkeimpiä vientituotteita on liha. Klaani on jalostanut isoja Grathoja, hieman lehmän tapaisia olioita, jotka tuottavat paljon lihaa ja maitoa. Paimenet liikkuvat isoilla Weegah linnulla isoilla ylätasangoilla jotka ovat siellä täällä vuorten keskellä.

Iridiumkarhujen tärkein, ja käytännössä ainoa, asutuskeskus on likimain keskellä klaanin neljännesympyrää sijaitseva Badimo. Koska kaupunki sijaitsee varsin tarkasti Strelkhaiden kaupunkia vastapäätä kutsutaan Badimoa joskus leikillisesti antikaupungiksi.

Koska Badimo on ainoa suurempi asutuskeskus Iridiumkarhujen neljänneksellä on se erittäin merkityksellinen sekä taloudellisesti että symboolisesti Iridiumkarhuille. Tällä hetkellä pääkaupunkia hallitsee Metsurien suku jonka matriarkka Lehväkatto on myös Iridiumkarhujen defacto matriarkka. Lehväkatto on varsin vankka kultaisen kuningattaren vastustaja mutta epäillään että suurin osa hänen valtaansa perustuu yönoitien sotavoimiin.

Seuraavaksi suurimmat asutuskeskukset ovat ylätasangoille reunavuorten läheisyyteen rakennetut teurastamot joissa voidaan käsitellä miljoonia Gratheja päivässä. Nämä massiviset laitokset on rakennettu ”maan” alle valtaviin onkaloihin jotka jätettiin jo rakennusvaiheessa ontoiksi. Kaikilla teurastamoilla on oma avaruussatamansa josta heidän tuotteensa voidaan viedä Nizhrageille kvadrantin alueella.

Pohjoistuulen kuningaskunta
Pohjoistuuli harrastaa enemmän kalastusta ja heidän alueensa koostuu useista matalista järvistä ja soista. Tällä hetkellä Pohjoistuuli on ainoa klaani joka toimittaa suolohikäärmeen lihaa lojalisteille.

Pohjoistuulen klaania hallitsee Matriarkka jota valtakunnanneuvosto tukee. Lähinnä hallintomuoto on feodaalinen. Klaania hallitsee sen matriarkka / kuningatar jonka alla on kuusi suurruhtinasta (todellisuudessa viisi sillä kuningas on itse yksi suurruhtinas). Pohjoistuulen neljännes renkaasta on jaettu aateliston kesken siten että jokaiseen ruhtinaskunnan alaisuudessa on kymmenen arkkiherttuakuntaa ja jokaiseen arkkiherttuakuntaan kuuluu kymmenen herttuakuntaan. Jokainen herttuakunta on 5125x5125 kilometrin neliö jota herttua hallitsee miten parhaaksi näkee. Osa herttuakunnista on asumattomia mutta mutta asutetut herttuakunnat seuraavat yleensä seuraavaa kaavaa:

Asutuksen perusyksikkö on kartano ja yhteiskunta onkin eräänlainen kartanoltalous. Jokainen kartano kuuluu johonkin paronikuntaan ja kaikki paronikunnan kartanot ovat erikoistuneet samaan toimintaan, useimmiten suolohikäärmeiden kasvatus. Suolohikäärmeet ovat varsin suuria otuksia jotka muistuttavat etäisesti apatosauruksia maapallon historiasta. Suolohikäärmeiden suurena ongelmana on se että otus vaatii erittäin tarkasti kontrolloidun ympäristön jossa sen asuinympärisö pitää välillä täyttää vedellä sillä otus syö veden alla mädäntyneitä maakasveja. Luonnossa eläimet selviävät kuivista kausista kuivattamalla itsensä mutta renkaalla ne pidetään aktiivisina ympäri vuoden kuivaamalla ja tulvittamalla eri laidunmaita. Olennoista tekee mielenkiintoiseksi se että niiden liha voidaan pakastekuivata ja se säilyttää maksunsa useiden vuosien ajan, tämä tekee siitä suosittua ruokaa Nizhragien avaruusmiehistöjen parissa.

Paronikunta on noin 100x100 kilometrin alue joka koostuu ylämaista joilta johdetaan vettä alamailla sijaitsevien kartanoiden laidunmaille. Tämä pitää huolen siitä että kartanonherrat eivät kapinoi parooniaan vastaan.

Kreivikunta on yleensä yksi saari johon kuuluu keskimäärin 12 paronikuntaa joista suurin osa on laidunmaana mutta yleensä kreivin oma paronikunta tuottaa rehua suolohikäärmeille, rehun tarve pitää paronikunnat aisoissa.

Markiisikunta kostuu noin kymmenestä kreivikunnasta jotka ovat keskittyneet saaristoksi. Markiiseilla on oikeus perustaa kaupunkeja ja yleensä markiisin linnan ympärillä on suurempi kaupunki. Koska suuremmat teurastamot ja teollisuus sijaitsee kaupungeissa, ovat Kreivit riipuvaisia Markiisien suosiosta.

Aatelisarvot:

(Ihmisten) arvoSuora käännösKuvaus
KuningasSormuksen valtiasKuningas hallitsee koko renkaanneljännestä
Suurruhtinas valtiasSuurruhtinaat ovat kuuden suursuvun johtajia.
Arkkiherttua valtiasArkkiherttuat
HerttuaNeliön valtiasKuningas hallitsee koko renkaanneljännestä
MarkiisiSaariston herraKuningas hallitsee koko renkaanneljännestä
KreiviSaaren herraKuningas hallitsee koko renkaanneljännestä
ParoniSormuksen herraKuningas hallitsee koko renkaanneljännestä
RitariKartanon herraKuningas hallitsee koko renkaanneljännestä
Kaikkien jumalten kirkko
Nizhrageilla sanotaan olevan 12 miljoonaa jumallaa. Lähinnä näihin jumaliin lasketaan vain suuremmat jumalat eikä niinkään kotijumalia ja esi-isähenkiä. Kaikkien jumalten kirkko on ottanut tehtäväkseen luetteloida kaikki jumlat ja perustaa niille temppeli. Tällä hetkellä heidän suurissa jumalkirjoissaan on 3 miljoonaa aktiivista jumalaa ja 4 miljoonaa unohdettua jumalaa.

Southern Cross and Eridani hegemony Expeditionary Force
Kultainen kuningatar halusi osoituksen siitä että Etelänristin tasavalta ja erityisesti Eridianin hegemonia olivat hänen takanaan sisällissodassa. Osoituksena tästä valtiot lähettivät yhteisen taisteluosaston Kultaisen kuningattaren alaisuuteen. SCEEF:n avaruusvoimat muodostaa, pääasiassa Amatsonien laivastosta koottu, Battlegroup Orion Cassiopeia (BÖC) johon kuuluu kolme Dworking luokan raskasta sota-alusta, Joan Crawford, Reaper (Don't fear the) ja Godzilla. Niitä tukemassa on 5 Woof luokan kevyttä sota-alusta. Lisäksi osastoon kuuluu 6 Northampton luokan fregattia joista viisi kuuluu Etelänristin laivastoon ja yksi on D'norin pahamaineisimma palkkasoturiyhtiön, metallin veljeskunnan Black blade. Myös etelänristin merijalkaväen 1. divisioona ja Vapaiden amatsonien eliittiarmeijan neljäs avaruusprikaati lasketaan kuuluvaksi BÖC:hen.

SCEEF:in maakomponenttia komentaa Etelänristin ratsuväen 4. planeetanvaltausesikunta jonka alaisuudessa on Etelänristin ratsuväen 3. husaaridivisioona, Gacruxin jalkaväen punakaartin 1. divisioona, 302. Arkavian divisioona sekä D'norin 1. divisioona.