Ajoneuvot
Kaasua komissaario Peppone
Panssaritaistelut
100m per heksa 20 sek per kierros. nopeudet 1 heksa kierros=5m/s = 18km/h Yksi kiihtyvyyspiste = 0,5G
Nopeudet metreinä sekunnissa, helpompaa siten nääs.

Yksiköt panssarivaunut / rakennukset / pehmeät ajoneuvot / jalkaväki
Jokaisella yksiköllä on koulutustaso alote on joukkuekohtainen joukkueet tekevät toimintonsa aloite+1d10 järjestyksessä.

koulutustaso:
Vihreä - 1 toiminto taito 3
normaali - 2 toimitoa taito 5
veteraani - 3 toimintoa taito 7
Eliitti - 4 toimintoa taito 9

Jokaisella toiminnolla voi tehdä seuraavia toimitoja:

muuta ajoneuvon suuntaa / nopeutta
ammu
tee jotain jännää
jokainen miehistön jäsen voi tehdä koulutustason -1 toimitoa komentaja voi toimia kaikilla toiminnoillaan ja käskyttää miehistön jäseniä toimimaan.

Liikkuminen
Jokaisella ajoneuvolla on liikepisteitä. Riippuen onko ajoneuvo kävelijä/leijuvaunu/maa-ajoneuvo/(avaruus)lentokone Ensimmäiseksi tarkistellaan ajoneuvon edellisen kierroksen nopeutta. Mikäli nopeus on suurempi kuin maksimi pienenee nopeus ylimenevä osuus*ilmanvastus (ei koske kävelijöitä)

kävelijä: ei inertiaa, jokainen liikepiste liikuttaa yhden heksan eteenpäin. Jokaista liikuttua heksaa kohden voi kääntyä maksimissaan 180 astetta
Maa-ajoneuvot: Jonkin verran inertiaa. Ajoneuvo saa kääntyä oheisen kaavion mukaan riippuen nopeudesta riippuen. Nopeutta voi nostaa maksimissaan liikepisteiden määrän maksiminopeuteen asti ja hidastaa 10 pistettä. Mikäli nopeus ylittää maksiminopeuden hidastuu nopeus ylimenevä osuus*ilmanvastus verran.
1-3 heksaa vapaa kääntyminen
4-6 heksaa 120 astetta
7+ 60 astetta
vaikeustason 5 heitolla voi tehdä yhtä askelta tiukemman käännöksen epäonnistuminen tarkoittaa että ajoneuvo tekee heksasivua pienmmän käännöksen kuin mitä se aikoi. Muutoksia tie -2 jää/sora +2

Leijuvat ajoneuvot: Nopeutta voi muuttaa liikepisteillä ylös tai alas. Mikäli nopeus ylittää maksiminopeuden hidastuu nopeus ylimenevä osuus*ilmanvastus verran. Vaunuun voi kääntää nokkansa eri suuntaan kuin kulkusuunta, tällöin käytetään puolikasta huippunopeutta ja kaksinkertaista ilmanvastusta. Seuraavan vuoron alussa vaunun kulkusuunta määritellään taas nokan mukaan.
Kääntymisen vaikeustasot:
1-3 heksaa vapaa kääntyminen
4-6 heksaa 120 astetta
6-9 heksaa 60 astetta
10+ ei kääntymisiä
vaikeustason 4 heitolla voi tehdä käännöksiä miten haluaa, vaikeustaso nousee kahdella per ylimääräinen heksansivu. Muutoksia ei ole. Mikäli käännös ei onnistu kääntyy vaunun nokka haluttuun suuntaan mutta epäonnistumisella vaunun nokka kääntyy mutta eteneminen tapahtuu vanhaan suuntaan. Leijuva ajoneuvo voi myös tehdä popup hyökkäyksen vaikeustaso on tämänhetkinen nopeus manöövveri syö 4 liikepistettä per korkeustaso. Epäonnistuminen tekee yhden ruudun reiän pohjaan satunnaiseen kohtaan.

Lentokone:
Jos


Ohjus liikkuu sen joukkueen jälkeen minkä ajoneuvvoon sillä on lukitus. Ohjus liikkuu nopeutensa verran kierroksessa kunnes on liikkunut täyden kierrosmääränsä tai osuu kohteeseen. Jos ohjus saapuu samaan heksaan kohteensa kanssa voivat kohteen ohjustorjuntalaserit yrittää ampua sitä alas. Vaikeustaso on 4(lyhyt)-2(lukitus)+3(pieni ohjus) eli 5 miehistö voi myös ohjata laserit ampumaan muita ohjuksia ympäristössä, tällöin vaikeus lasketaan kantaman mukaan ja ilman lukitusta. Jokainen onnistuminen tuhoaa yhden ohjuksen heksassa.
Ampuminen
Osuman vaikeustaso
Lyhyt kantama 4
Keskipitkä kantama 5
Pitkä kantama 7
Äärimmäinen kantama 9

Kohde lukittu -2 (sensoriheitto vaikeus kuten osumassa kantamat 10 / 20 / 40 / 80 x sensoriruutujen määrä vain yksi lukittu kohde per sensoriblokki)
Massiivinen kohde (talo / superaskas vaunu) -3
iso kohde (bunkkeri raskas vaunu) -1
Normaali kohde (panssarivaunu) 0
Pieni kohde (jalkaväkiryhmä) +1
Minimaalinen kohde (ohjus) +3
Nopeus (sivusuunnassa) +1 per 3 heksaa/kierros
nopeasti ilmestyvä ja katoava kohde (popup) +3
oma vaunu paikallaan -2
Osuman vaikutukset:
Jalkaväkivahinko muodostuu kahdesta luvusta vahinko ja läpäisy. Jokinen vahinkopiste tappaa tai vammauttaa yhden sotilaan ryhmä voi koettaa vähentää vahinkoa kestävyydellään. Vaikeustaso on läpäisy miinus panssari (minimi kaksi)

Kevyet ajoneuvot
Kuten jalkaväki

ohjus tuhoutuu automaattisesti osumasta

ajoneuvot määritävät mistä ammus tulee ja heitä 1d10 tarkan osumakohdan määrittämiseksi. ylimääräisillä onnistumisilla voi joko siirtää osumapaikkaa tai aiheuttaa lisää osumia mikäli kyseessä on sarjatuliase. Sarjatulella jokaiselle osumalle heitetään osumapaikka erikseen, sarjatuliaseen ammukset on ilmaistu sarjoina. LASER tekee reiän jolla on syvyyttä osumien verran. jotkin laserit tarvitsevat enemmän osumia jotta saisivat reiän aikaan, näissä laskuissa pyöristetään alaspäin kun läpäisyä lasketaan) jos panssarissa on reikä reunaan saakka on myös reunan ja osuman väliin jäänyt alue tuhoutunut. Kun vahinko päätyy vaunun sisäosiin katsotaan vahinkotaulukosta mitä jokainen rikkoutunut ruutu vaikuttaa. Miehistön jäsen johon osuu on toimitakyvytön, roolipelipuolella he saavat 5/4 pistettä vahinkoa.

Avaruustaistelu
Taistelu avaruudessa on hieman erilaista, johtuen lähinnä painovoiman sekä kaasukehän puutteesta. Aluksen liikkeisiin vaikuttaa lähinnä vain sen omat työntömoottorit, muuten alukset liikkuvat oman liikevektorinsa mukaan. Jokainen heksa on kilometrin mittainen ja vuoro on 10 sekunttia. Tällöin 100 m/s = 1 heksa kierroksessa ja vuoro 10m/s kiihdytystä = 1 heksa kierroksessa vektoria.
Avaruusalusten kokotaulukko
LuokkaTaulukkoPerusmassaOsuma-
muutos
Liikkuva Räjähtävä Juttuei0,1t+2
Ihminenei1t+1
Hävittäjä10x1010 t0
Tykkivene10x20100 t-1
Kauppalaiva10x301000 t-1
Rynnäkköalus20x205000 t-2
Fregatti20x3050000 t-3
Linjalaiva20x40100000 t-4
Liikevektorit
Koska taistelua käydään kaksiulotteisen heksakartan pinnalla, muodostuu jokaisen aluksen liikevektori kuudesta komponentista. Alla oleva kuva havainnollistaa tilannetta:
Hävittäjäparvet
NPC hävittäjät toimivat parvina. Kun niitä ammutaan osuvat ammukset parven satunnaiseen jäseneen. Ampuessa parven ampuminen lasketaan sarjatuleksi, jokaine onnistuminen tarkoittaa yhtä osumaa satunnaiseen kohtaan.
LRJ (torpedot, ohjukset, raketit ja pommit)
Ohjukset, raketit ja pommit ovat liikkuvai räjähtäviä juttuja. Kun ne laukaistaan niillä on kaikilla sama vektori kuin laukaisevalla aluksella. Pommit ovat yksinkertaisimpia sillä niiden vektori ei muutu mihinkään. Raketit ja ohjukset kiihdyttävät eteenpäin, yleensä varsin korkealla kiihdytyksellä ja torpedot ovat itsenäisesti liikkuvia avaruusaluksia jotka voivat muuttaa vektoriaan vapaasti.

Terminologiahuomio: ohjus on raketti joka pystyy ohjaamaan itseään ilmakehässä. Koska ohjuksissa on yleensä siivekkeiden lisäksi työntövektorointi joten ne pystyvät hieman ohjaamaan itseään kohteen läheisyydessä, siksi niillä on helpompi osua.

LRJ laukaistaan, ja ne liikkuvat avaruudessa parvissa. Kun parvi päätyy samaan heksaan kuin jokin muu alus, parvi tekee hyökkäyksen heksassa olevia aluksia vastaan mikäli alus ei anna oikeaa tunnistukoodia. Mikäli LRJ:t laukaistiin tällä kierroksella tähän käytetään laukaisevan aluksen pilotin ajoneuvoaseet taitoa, muutoin parvessa olevien aseiden määrä ja noppana laukaisevan ajoneuvon pilotin innovaatio. Vaikeustaso riippuu kohteen koosta, perusvaikeus on 12 ja kokomuutos tulee tuplana. Ohjukset

Ohjustorjuntalaserit hyökkäävät samassa heksassa olevien Liikuvien räjähtävien juttujen kimppuun. Jokainen onnistuminen poistaa yhden LRJ:n parvesta. Myös muut aseet toimivat LRJ:a vastaan, nekin toimivat samalla tavalla, jokainen onnistuminen hyökkäysheitossa tuhoaa yhden LRJ:n. Erikoishuomiona ovat ohjuksentorjuntaohjus joka on LRJ joka tuhoaa toisia LRJ:a.
Kiertoratamekaniikat
Tulee jos keksitään.
Ajoneuvon luontisäännöt
jokainen maglevkäämi ja työntömoottorineliö vaatii yhden reaktorineliön isot aseet vaativat neljä, pienet yhden kukin mukaanlukien sensorit. loppukama vaatii vielä yhden
Peruspaino on 10 tonnia
jokainen 10 pistettä panssaria lisää painoa 500 kiloa
Jokainen maglevkäämi antaa nostetta 2 pistettä. koknaisnoste jaetaan tonneilla ja jos tilos on yli yksi vaunu leijjuu jos käämi ei riitä leijuntaan tarvitaan työntöpisteitä puuttuva määrä
Siivet antavat nostetta neliöiden määrän kertaa nopeus metreinä sekunnissa, aerodynaaminen runko voi antaa 20% alennusta
jokainen työntömoottori antaa tonnin työntöä miinus mahdolliset negatiiviset leijuntapisteet
Jokainen 8 ruutua miehistötilaa kantaa yhden tuliryhmän

Hinnasto
OsaHintaKorjaus ja operointi taito
Työntömoottori 5000 Cr Mootorit
Reaktori 10000 Cr Reaktorit
Sensorit 10000 Cr Elektroniikka
Mekaaniset osat 1000 Cr Koneistaminen
Panssarointi 500 Cr Hitsaus
Siivet 1500 Cr Koneistaminen
Hytti 1000 Cr (+ mahdollinen lisäsisutus) Hitsaus
Hyppykäämi 5000 Cr Koneistaminen
AseHintaKuvaus
105 mm MLA (magnetic linear accelerator) 150 000 Cr
Ohjustorjuntalaser 20 000 Cr


Annettu taito(n)äly heitolla vaikeudella 6 jokainen onnistuminen vähentää hinnasta 10% "Itse tein ja säästin" periaatteella.